miercuri, 8 februarie 2012

Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor

Ingrediente:
  • 1 castron plin cu ghebe
  • 1 ceapa
  • 250 ml suc de rosii
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 5-6 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura unt
  • marar verde
 Mod de preparare:
Ghebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute.
Le lasati sa se racoreasca,apoi le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi).
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul. Cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam la  inmuiat putin apoi punem buretii. Turnam si o jumatate canita de apa.
Cand incepe sa fiarba adaugam sucul de rosii,sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba ,la foc potrivit in acel suc de rosii cam 20 de minute,timp in care mai invartim in ei.
Curatam usturoiul,il pisam si il turnam in tigaie aproape de final.

Cartofii ii curatam,ii spala si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare cam 20 de minute. Cand sunt gata ii scurgem de apa si adaugam untul.
 Condimentam cu sare,piper si boia de ardei. Ii invartim apoi ii asezam intr-o tava de cuptor.
Presaram marar verde peste ei apoi ii dam cam 15 minute la cuptor si sunt gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu