miercuri, 8 februarie 2012

Iahnie de fasole

Ingrediente:
  • 1 castronel mic fasole boabe albe
  • 1 ceapa mare
  • jumatate ardei galben
  • 1 morcov
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • gogosari in sos
  • ulei
Mod de preparare:
Fasolele se spala bine in multe ape . Se pun intr-un lighean cu apa fierbinte la umflat 3-4 ore.
Intr-o oala se pune pe jumatate cu apa si se pune pe foc la fiert. Cand apa incepe sa fiarba,adaugam fasolele umflate. Le lasam la foc potrivit cu un strop de sare.
Le fierbem cam 15 minute,apoi strecuram apa si o schimbam cu alta ,dar tot fierbinte.
Morcovul il curatam,il spalam si il taiem in doua.
Ardeiul galben il spalam si il taiem in patru.
Dupa ce fasolea a fiert mai bine de jumatate adaugam morcovul si ardeiul.
Le lasam pana au fiert bine de tot, apoi le luam de pe foc,le scurgem si le lasam sa se racoreasca putin.
Le luam si le dam prin blender sau masina de tocat carne cu tot cu morcov si ardei.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins , adaugam ceapa si o lasam la foc foarte mic sa se inmoaie (nu o rumeniti ci dati focul la mic si lasati acolo sa se inmoaie usor).
Aceasta o turnam peste fasolea macinata. Usturoiul il curatam ,il pisam si il punem peste fasole.
Condimentam cu sare si piper. Amestecam bine toate ingredientele.
Se intinde pe paine ,iar deasupra se pun felii de gogosar in sos.
Mmmm...bun ...a mai trecut o zi de post...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu