luni, 26 martie 2012

Budinca cu branza si ciocolata

Ingrediente:
  • 350 gr paste 
  • 500 -600 gr branza de vaci
  • 4 linguri smantana
  • 4-5 oua
  • coaja rasa de portocala
  • 4-5 linguri suc de portocala
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • zahar (acesta il puneti dupa gustul vostru, eu am pus in jur de vreo 10 linguri)
  • 1 esenta vanilie
  • 80 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Punem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare.
Cand da in clocot turnam pastele si le fierbem atat cat scrie pe punga (sau gustati una si cand considerati ca sunt fierte le luati de pe foc).
Intr-un bol amestecam bine branza cu zaharul, ouale si smantana.
Apoi punem coaja de portocala, esenta de portocale, 4-5 linguri suc de la portocala si vanilia.
Ciocolata o taiem cubulete si o adaugam in compozitia de branza.

Pastele fierte le scurgem bine de apa.
Le lasam putin sa se racoreasca apoi le punem peste branza. Amestecam totul foarte bine.
Luam o tava (eu am pus in una rotunda), o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam compozitia in tava si o nivelam .
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. O lasam acolo pana ce budinca capata o culoare usor aurie.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se racoresca si servim!!

2 comentarii:

  1. imi aduc aminte cu drag de copilarie de fiecare data cand vad un tort cu mere :)
    te pup draga mea! seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere