luni, 19 martie 2012

Clatite cu branza la cuptor

Ingrediente:
  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta de rom
  • 1 cana si un sfert apa minerala(sau lapte)
  • 1 plic praf de copt
  • faina(eu am pus cam 15 linguri de faina)
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci(poate fi putin mai zemoasa,ca atunci cand vom pune clatitele la cuptor sa se insiropeze putin )
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie rasa
  • jumatate sticluta esenta de rom
  • dulceata de visine(cu asta am servit noi,dar puteti servi simple,cu ciocolata sau alte sosuri)
  • unt
Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul pentru clatite.
Batem ouale cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste.
Adaugam uleiul,zaharul vanilat ,esenta si le incorporam , apoi turnam apa minerala si praful de copt.
 La urma incorporam faina,treptat,amestecand mereu cu telul.
Cand e gata compozitia o dam la frigider sa se odihneasca cam 20 de minute.
Umplutura:
Amestecam branza cu ouale si zaharul pudra.
Punem esenta,zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa.
Punem o tigaie la incins cu un strop de ulei,pe care il imprastiem pe intreaga suprafata.
Cu un polonic punem cate putina compozitie de clatite.
Le rumenim frumos pe ambele parti si le asezam pe un platou.
Cand sunt gata toate clatitele,le umplem cu branza pregatita.
Le impachetam bine sau le rulam.
Luam o tava de aragaz(sau un vas yena) si o ungem bine cu unt.
Asezam in ea clatitele si punem cate un cubulet de unt pe fiecare clatita.

 Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura nu foarte mare, circa 15-20 de minute.
 Cand le scoatem le acoperim cu folie pentru a se pastra moi .
Cand le servim punem niste dulceata de visine deasupra,pentru o mai mare savoare!!!!

8 comentarii: