luni, 2 aprilie 2012

Ostropel cu muschi de porc

Ingrediente:
  • 1 kg muschi de porc dezosat si degresat
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 lingura pasta de rosii cu telina(eu am facuta in casa,dar puteti inlocui cu pasta de tomate,doar sa puneti mai putina )
  • patrunjel verde
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Luam muschiuletul si il spalam,il stergem cu un prosopel de bucatarie curat si il taiem bucati.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
Rosia o curatam de coaja si o taiem bucatele.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete.
Morcovul il radem de coaja,il spalam si il taiem rondele.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam bucatile de carne si le rumenim foarte putin pe toate partile.
Adaugam vreo 3 cani de apa .
Cand incepe sa fiarba spumam carnea.
Punem toate legumele taiate,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Faina o desfacem in putina apa.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Patrunjelul il spalam bine si il tocam marunt.
Cand carnea este bine facuta punem pasta de rosii ,apoi faina desfacuta,dar o trecem prin sita si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.
Condimentam dupa gust cu sare,piper si boiaua de ardei.
Mai dam cateva clocote,apoi inchidem focul si dam drumul usturoiului.
Invartim putin in oala ,deasupra presaram si patrunjelul verde si acoperim cu capacul,pentru ca aroma de usturoi si cea de verdeata sa patrunda bine de tot ostropelul.
Se serveste cu o salata sau muraturi,chiar si cu o mamaliguta calda!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu