marți, 31 iulie 2012

Dovlecei pane

Ingrediente:
  • 2 dovlecei
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit cu boia de ardei dulce
  • faina alba
  • marar uscat sau verde
  • ulei
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se curata de coaja (sau nu, eu il prefer cu coaja) si se taie felii rotunde putin mai grosute.
Ouale se bat bine cu piper, sare, marar uscat (sau verde, tocat) si boia de ardei.
Fiecare felie de dovlecel se presara cu putina sare si lasam sa mai iese apa din ei.
Intr-o tigaie punem ulei la incins, nu trebuie baie de ulei. Eu de obicei pun cate putin si mai completez cand e nevoie! 
Pe o farfurie intinsa punem niste faina alba.
Trecem fiecare felie de dovleac prin faina alba, ou batut, iar faina si iar ou, apoi le punem in uleiul incins si le prajim pe ambele parti.
Le scoatem pe un platou in care punem niste servetele de bucatarie.
Le lasam putin sa se racoreasca si servim.

3 comentarii: