Ingrediente:
- 500 gr ficatei de pui
- 5 felii kaizer
- 3 cepe mari
- 300 gr rosii in suc propriu
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lingurita busuioc uscat
- 5 linguri de vin rosu
- marar verde
Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Kaizerul il taiem fasii pe lung.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem bucatile de kaizer si le rumenim usor.
Adaugam ceapa, o lasam 2 minute la inabusit apoi turnam 1/2 cana cu apa, acoperim tigaia si lasam sa se inmoaie ceapa putin.
Ficateii ii tragem separat intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, apoi ii punem peste ceapa dar si busuiocul.
Lasam sa scada la foc potrivit, apoi tocam rosiile si le incorporam.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cand mancarea este gata, punem vinul, usturoiul curatat si taiat feliute.
Mai lasam pe foc 1 minut apoi tragem tigaia deoparte.
Spalam niste marar verde, il tocam si il presaram deasupra.
Mai lasam 5 minute acoperita mancarea pentru a lua din aroma mararului apoi este gata pentru servit.
Pofta buna!