marți, 23 iulie 2024

Tarta cu urda si ardei copti

 
Daca ar fi dupa mine, cred ca la 2-3 zile as pregati o tarta, fie dulce, fie sarata. Mi se par asa grozave, deloc pretentioase, combini ingredientele care iti plac, iei la pachet, o servesti rece, e perfecta. Astazi am ales sa fac una sarata, cu niste urda primita si niste ardei kapia copti, ramasi de la alta reteta. Am mai scos una, alta din frigider si a rezultat o bunatate. Faina nu? O feliuta de tarta, un paharel cu iaurt si puteti fugi la treaba!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 70 gr unt moale
  • 100 gr sana
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
Pentru umplutura:
  • 3 ardei kapia mari copti
  • 600 gr urda
  • 100 gr crema de branza
  • 4 oua
  • 4 carnati sticks
  • 50 gr parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura marar verde
  • susan
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol mixati untul cu sana si putina sare.
Incorporati faina, praful de copt si framantati pana obtineti un aluat omogen.
Tapetati o tava de 26/20 cm cu hartie de copt.
Intindeti foaia de aluat, o asezati in tava.
O intepati cu furculita, o dati la rece pana pregatiti umplutura.
Umplutura:
Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cubulete.
Carnatii sticks ii taiati marunt.
Mararul verde il tocati marunt.
Intr-un bol mixati ouale cu crema de branza, putina sare si piper.
Adaugati urda faramitata, mixati bine.
Incorporati mararul verde, carnatii sticks, ardeii kapia, amestecati usor cu o paleta.

Scoateti tava cu foaia de aluat din frigider.
Rasturnati umplutura si o nivelati.
Taiati surplusul de aluat de pe margini.

Deasupra presarati parmezanul ras si putin susan.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, pana este frumos rumenita.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.

O lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti taia si servi.
Pofta buna!