Ingrediente:
- 8 copanele de pui
- sare
- piper macinat in 4 culori (sau doar negru)
- boia de ardei dulce
- praf de usturoi
- oregano uscat
- 200 gr bacon fasii
Mod de preparare:
Spalati copanelele, le stergeti cu niste servetele.
Indeparati pielita (sau nu, eu le-am dorit fara pielita) usor cu un cutit.
Le puneti intr-un bol, puneti condimentele si le amestecati bine. Atentie la sare, ca baconul este destul de sarat.
Le acoperiti, le lasati cam o ora la rece, sa isi ia din aromele condimentelor.
Le scoateti din frigider, luati fiecare copanel in parte, il infasurati bine in bacon.
Le asezati intr-o tava, pe hartie de copt.
Acoperiti tava, introduceti copanelele in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 35 de minute.
Dupa acest timp, le descoperiti, le mai lasati 20-25 de minute, de aceasta data la 200 de grade, pana prind o rumeneala frumoasa.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.
Le serviti cu o salata, un piure, legume la gratar, un orez...
Pofta buna!