tag:blogger.com,1999:blog-46289124898197464052024-03-18T11:00:32.867+02:00Rocsy in bucatarieRocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.comBlogger1532125tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-57370754670800134622024-03-18T11:00:00.001+02:002024-03-18T11:00:00.137+02:00Alba ca zapada de post Am inceput postul cu una din prajiturile mele preferate inca din copilarie, alba ca zapada. Stiam ca o sa am musafiri care postesc, asa ca am zis ca o astfel de prajitura ar fi grozava. Cand am portionat-o sa ii fac poze, am mancat 4 bucati fara sa respir, atat de mult o ador! Si as mai fi mancat! 😄😄😄 A iesit minunat de buna, foile s-au inmuiat perfect si cel mai mult, m-am bucurat, ca Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-12781766095707418162024-03-12T09:30:00.021+02:002024-03-12T09:30:00.140+02:00Spanakopita, placinta sarata cu spanac si branza A venit primavara, a inceput sezonul verdeturilor si ne bucuram de ele. Eu nu mananc spanac, urzici, leurda, insa ai mei da si profit sa le pregatesc lor diverse bunatati cu ele, macar ei sa beneficieze de vitaminele ce le ofera toate aceste verdeturi. Aceasta placinta este simpla, se face rapid, se poate servi calda, rece, cu ceva alaturi, in functie de preferintele fiecaruia. Daca suntetiRocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-40477745833457214502024-03-06T12:00:00.033+02:002024-03-06T12:00:00.347+02:00Tiramisu cu fistic De ceva timp visam la un tiramisu cu fistic, dar cand aveam mascarpone, mereu se nimerea sa pregatesc altceva si iar amanam aceasta reteta. De aceasta data mi-am luat piscoturi, mascarpone si am zis ca acesta va fi desertul din week-end. Am facut o crema super delicioasa, aerata, cu indulcitor de aceasta data (daca ma mobilizam sa fac si piscoturile in casa cu indulcitor, aveam un desert Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-14940264662508172612024-03-02T08:00:00.001+02:002024-03-02T08:00:00.140+02:00Negresa cu oreoAveti pofta de o negresa rapida si super buna? Incercati aceasta reteta, o sa va placa mult! Cativa biscuiti oreo au facut sa fie super delicioasa prajitura! Daca tot se apropie luna martie, o puteti pregati, portiona si oferi in dar mamelor, femeilor dragi din viata voastra, prietenelor, colegelor! Nu e nimic sofisticat, dar este prea buna, sincer va spun!Ingrediente:3 oua mari120 gr zahar Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-31116671570244993362024-02-26T10:30:00.001+02:002024-02-26T10:30:00.195+02:00Mancare cu pui, ardei copti si smantana Vreti o mancare buna, buna, buna, de mai cer ai vostri inca o portie? Incercati-o pe aceasta, ca este senzationala. Intotdeauna am crezut si cred ca ceva simplu este si foarte bun. Aceasta mancare cu pui, ardei copti si smantana pe mine ma cucereste de cate ori o mananc, de parca as fi incercat ceva nou. Imi place mult de tot si cand ma gandesc la o mancare cu care vreau sa ma rasfat, Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-72522239460205525462024-02-20T19:11:00.003+02:002024-02-20T20:05:28.067+02:00Sandwich cu omleta, ton si avocado Cam de anul trecut am inceput sa consum avocado, desi pana atunci il refuzam. Am luat unu, l-am lasat bine la copt si am preparat din el un guacamole, dupa gustul meu si surpriza a fost ca mi-a placut. De atunci am tot cumparat si l-am consumat in special in zilele de post, dar in celelalte zile am facut niste sandwich-uri si gustari delicioase in care l-am folosit cu brio. Asa ca astazi Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-23896567683574430572024-02-12T09:00:00.001+02:002024-02-12T09:00:00.138+02:00Tort baklava cu fistic Acest tort m-a atras de la prima vedere, desi eu nu sunt fana dulciuri turcesti, gen baklava, rahat si alte chestii. Insa acest tort a avut ceva aparte si am zis ca trebuie sa il incerc si eu. Necesita putina migala, de asta e bine sa il faceti cand aveti ceva timp liber si mult chef de bucatareala. Iese super bun, aromat, nu foarte dulce, dar pentru cine iubeste dulciurile mai insiropate, Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-35516048199416462882024-02-03T21:03:00.000+02:002024-02-03T21:03:22.264+02:00Baghete de casa De ceva timp visam la niste baghete de casa, sa le servesc calde, sa aud coaja crocanta cum trosneste cand o rup, dar mereu ziceam alta data, alta data. Dar tocmai ce mi-am achizitionat tava de baghete, deci de acum nu mai am scuze sa nu fac mai des. Eram atat de nerabdatoare sa se coaca. Am luat una fiebinte in mana cand am scos-o din cuptor si atat am batut cu unghia in ea (bine ca nu a Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-13887786709604760792024-01-29T12:00:00.041+02:002024-01-29T12:00:00.301+02:00Tort cu oreo, piersici si crema de iaurt cu mascarpone Cand vreau sa surprind un om drag, ii mai fac cate ceva dulce, pentru ca nimic nu mi se pare mai bun decat un dulce pregatit in casa, echilibrand toate ingredientele si consider ca este un cadou pentru suflet de la un alt suflet. Asa a fost si acest tort si am inteles ca a fost mega delicios, eu nu am gustat ca era post in perioada aia, dar a doua zi mi s-a cerut reteta. Crema a fost tare Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-4641390399452511592024-01-20T10:00:00.001+02:002024-01-20T10:00:00.131+02:00Paste cu sos de legume si ciolan afumat Si ce mai mancam in acest week-end? Aveam in frigider o bucata de ciolan fiert, de la alta reteta si ma tot gandeam ce sa fac cu ea! Merge sotul in beci, il pun sa faca putina ordine si imi zice, vezi ca sunt niste paste care mai au termen o luna. Gata, stiu, fac paste cu ciolan! Insa am pregatit si un sos de legume SENZATIONAL! Asa ca am scaldat pastele in acest sos, am taiat bucatele de Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-11645063680862752642024-01-14T09:00:00.001+02:002024-01-14T09:00:00.142+02:00Tarta cu branza de vaci si gem de caise Zilele acestea faceam ordine prin congelator si am dat peste niste branza de vaci si am zis ca trebuie sa fac ceva din ea. Am pregatit niste paste in varianta sarata, dar mi-a ramas si pentru ceva dulce! Si cum mai trebuie folosite borcanele cu gem din beci, m-am gandit la o tarta, ca tot ne plac noua mult deserturile cu branza, aromatizata bine cu portocale, de a iesit o nebunie! M-am Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-80019908465903070942024-01-07T08:30:00.023+02:002024-01-07T08:30:00.239+02:00Tarta cu porumb si mozzarella Usor, usor revin la normal si gata cu atata carne, mai facem si altceva. Astazi am ales sa pregatesc o tarta cu porumb, pentru ca va merge atat bine cu iaurtul de casa ce tocmai l-am pus la rece. O bucata de mozzarella striga la mine sa o folosesc, am cumparat o cutie de porumb, unt am din belsug de la o prietena draga, asa ca toate au mers in aceasta tarta. Nimic sofisticat, nimic Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-79541897326485812452024-01-01T21:26:00.000+02:002024-01-01T21:26:26.491+02:00Tort cu crema de vanilie, fistic si dulceata de lamaieLa multi ani! Sa vina Noul An cu sanatate din belsug, bucurii nemarginite, fericire cat cuprinde si iubire sincera! Sa vi se indeplineasca tot ca va doriti! Acum revim la tortul nostru pentru revelion, care a fost o incantare. O crema fina de vanilie cu mascarpone, crema de fistic, combinate cu ceva dulceata de lamaie si bucati de zmeura. A iesit ceva de vis! As repeta reteta de N ori, atat de Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-56543253968164945762023-12-11T20:59:00.000+02:002023-12-11T20:59:27.893+02:00Babka, cozonac insiropat cu umplutura de ciocolata si nuci O noua reteta de cozonac, Babka, cica o reteta europeana sau mai mult poloneza ar spune unii. Am auzit atatea laude despre acest cozonac insiropat, ca trebuia sa il pregatesc si eu, ca eram curioasa. Nu iese super pufos, dar e tare delicios. Puteti sa il insiropati din belsug, dar eu consider ca a fost suficient cat l-am insiropat. Am ales sa ii fac o umplutura de ciocolata si cu bucati de Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-16125410880084222132023-12-05T19:50:00.000+02:002023-12-05T19:50:52.830+02:00Orez cu fructe de mare Pentru iubitorii de peste si fructe de mare, acest orez este grozav. Din pacate nu avem noi parte de fructe de mare proaspete, dar ne bucuram si de cele congelate. Am folosit un mix de fructe de mare si un mix de creveti cu sparanghel. Se face simplu, nu e ceva migalos, dar iese foarte gustos, cel putin ai mei, ca ei consuma fructe de mare (eu nu sunt fana deloc, pentru ca nu consum nici Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-69500912449078378952023-11-30T20:09:00.002+02:002023-11-30T20:09:34.490+02:00Fursecuri cu nuca si cacao de post Zilele acestea aveam pofta de fursecuri, asa ca trebuia musai sa pregatesc cateva. Le-am facut cu ce am avut in casa, era si un borcan cu crema de ciocolata de post si fara zahar care ma striga sa fac ceva cu el, desi imi place sa o mananc si asa cu lingurita. Am desfacut si o punga cu nuca, desi puteti folosi alune, fistic, daca nu le vreti cu nuca. Ies foarte, foarte bune si pot sa zic caRocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-49375612221242852122023-11-22T11:30:00.037+02:002023-11-22T21:06:49.811+02:00Zacusca cu peste Ce faci cand simti ca te plictisesti? Zacuscaaa! 😂😂 Glumesc, chiar nu ma plictiseam! Sotul dorea sa ii cumpar niste pasta de peste, am vrut sa iau de la cineva de la care am mai luat si nu avea. Asa ca i-am zis, lasa ca iti fac eu putina zacusca pentru postul acesta si rezolvam problema. Am folosit ardei copti la borcan, ce i-am pus acum in toamna, am luat niste dorada (dar puteti folosi Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-39459166053299356412023-11-18T10:00:00.052+02:002023-11-18T10:00:00.157+02:00Cheesecake copt cu gutui O felie de cheesecake cremos cu gutui in acest sezon este o adevarata minunatie, plina de savoare si aroma! Am descoperit ca imi plac foarte mult deserturile cu gutui si cum in piata se gasesc gutui din alea aromate, am zis sa profit si sa pregatesc un cheesecake. In crusta am adaugat niste nuca macinata (trebuia sa pun ceva mai multa, ca i-a dat un super gust), putina crema de ciocolata Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-86705548190251129482023-11-13T12:00:00.001+02:002023-11-13T12:00:00.142+02:00Bulete de cartofi umplute cu mozzarella Recunosc ca sunt mare fana bulete de cartofi si le fac mai mereu amestecate cu cascaval, apoi le prajesc! De aceasta data m-am gandit la unele putin diferite, facute din cartofi si umplute cu mini mozzarella, ca sa se topeasca si sa se intinda branza cand musc din ele. Am ales sa le fac la cuptor (chiar daca au mai crapat si a mai curs branza), dar le puteti praji fara nici o problema, aiciRocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-10942380701280166502023-11-09T07:30:00.001+02:002023-11-09T07:30:00.136+02:00Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo Ceva bun, de toamna, pentru zilele reci si nu numai, aceasta mancare este de o mare bunatate. Cateva legume si putin carnat spaniol (sau de care va place) va ajuta sa pregatiti o masa copioasa pentru familia voastra, sa va adunati in jurul cratitei si sa o serviti cu putina paine proaspata (daca e si facuta in casa, atunci meniul este perfect). Ceva simplu asa cum ne place noua! Eu am Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-43712929576690252592023-11-01T09:30:00.031+02:002023-11-01T09:30:00.147+02:00Tort de mere cu crema de zahar ars Nu am mai mancat acest tort de mai bine de 15 ani, ca de facut nu l-am facut niciodata! Stiam cat de minunat este, insiropat, aromat, dar mereu optam pentru alta reteta cand era sa pregatesc ceva dulce. Si cum zilele trecute vorbeam cu cineva si imi zicea ca a facut acest tort si ca il va face iar ca nu s-a saturat pe el, am zis ca este momentul perfect sa il fac si eu. Se face super usor, Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-77660104858111909162023-10-24T10:30:00.062+03:002023-10-24T10:30:00.138+03:00Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas Ciocolata, cu portocale si ananas=bunaciune as spune eu! Stiti ca eu nu fac torturi sofisticate, ci asa cum le fac gospodinele, nu de cofetarie si de aceasta data va propun combinatia scrisa mai sus. Iese super bun, perfect pentru orice aniversare, sarbatori, de daruit (cum a fost si in cazul meu) sau pur si simplu pentru un rasfat in familie. Intai faceti rost de un sirop natural si aromatRocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-61284347422064876502023-10-16T09:00:00.005+03:002023-10-16T09:00:00.178+03:00Cotlet cu legume si ardei copti la cuptor Miroase bine a toamna, dar mai ales a mancaruri delicioase cu carne si legume, legume inca gustoase din gradina. De ceva timp imi doream sa pregatesc niste cotlet de porc in combinatie cu ardei copti. Imi imaginam ca o sa iese bun, dar nu atat de bun. Desi mi-am pus in prima faza o portie, ai mei au servit cu mamaliga moale si fierbinte, nu am rezistat, m-am dus la tava si am mai plusat cu Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-57193271756403307852023-10-11T20:26:00.005+03:002023-10-11T20:37:54.346+03:00Sandwich cu bacon si fasole Cum a venit frigul, incep sa pregatesc fel si fel de sandwich-uri gustoase, consistente si musai crocante, pentru ca sunt un deliciu fie la micul dejun, pranz sau chiar cina. De aceasta data am ales sa combin fasolea (ca tot aveam o cutie inceputa in frigider) cu putin bacon, ca doar cele doua ingrediente se imprietenesc tare bine! Am folosit felii mari de paine, asa ca cele doua Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4628912489819746405.post-29777931043647340162023-10-04T21:00:00.002+03:002023-10-04T21:11:50.063+03:00Prajitura entremet cu gutui si ciocolata alba Cu siguranta este una din cele mai minunate prajituri cu gutui pe care eu am mancat-o! Necesita cateva etape pregatirea ei, dar merita din plin sa o incercati! Este perfecta pentru o masa aniversara sau chiar pentru sarbatori, pentru ca musafirii care vor fi la masa si vor servi din aceasta prajitura vor fi super incantati. O prajitura cremoasa, cu un mousse cu gutui minunat, un strat de Rocsy Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/17353265495223851667noreply@blogger.com0