marți, 3 aprilie 2012

Pasca cu aluat fraged

Ingrediente:
Pentru aluatul fraged:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri iaurt
  • 200 gr unt topit 
  • 1 praf de copt
  • un strop sare
  • faina
  • 1 esenta vanilie
Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 6-7 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • coaja de la o lamaie
  • stafide
Mod de preparare:
Aluatul:
Oul se freaca bine cu zaharul.
Peste ou se adauga iaurtul si untul topit.
Adaugam stropul de sare, esenta de vanilie, praful de copt stins iar la final  faina (faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan, sa puteti sa il invartiti cu lingura...nu trebuie un aluat tare ca cel de cozonac de exemplu, ci unul care sa curga, dar sa fie mai gros).
Toate aceste ingrediente se amesteca bine si se da aluatul putin la rece, cat facem umplutura.
Umplutura:
Stafidele se pun la inmuiat in apa calda cu esenta de rom.
Galbenusurile se bat bine cu zaharul.
Peste galbenusuri punem branza, zaharul vanilat si coaja de lamaie .
Albusurile se bat spuma foarte bine.
Cand sunt ca o bezea, se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine.
La urma se pun stafidele.
Aluatul se pune intr-o tava de prajitura (eu am facut mai putin aluat ca am facut pascute in tavi mici rotunde), tapetata cu hartie de copt, deasupra se pune umplutura cu lingura, insa fara a o preasa.
Batem un ou spuma si ungem cu un pensonas pasca.
O dam in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
O lasam pana este coapta si are o culoare aurie (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o lasam sa se raeasca.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu