Ingrediente:
- 3 dovlecei ( 700 gr au avut)
- 50 gr parmezan
- 50 gr cascaval
- 4 oua
- 20 gr unt
- piper alb
- oregano uscat
- 250 ml lapte
- 40 gr faina
- 30 gr unt
- sare
- piper
- busuioc uscat
Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare.
Ii punem intr-o tigaie antiaderenta si ii lasam la foc potrivit pana scade toata zeama invartind din cand in cand in ei.
Il luam de pe foc si ii rasturnam intr-o sita.
Sosul bechamel:
Untul il punem intr-un vas la topit, adaugam faina, amestecam cu un tel si lasam sa se rumeneasca dar foarte putin.
Punem laptele, sare, piper, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si devine ca o budinca.
Tragem de pe foc cand este gata, incorporam putin busuioc uscat si lasam sa se raceasca.
Ungem un vas yena cu cele 20 gr de unt, introducem vasul in cuptor si il aprindem.
Separam albusul de galbenus, iar albusurile le batem spuma.
Mixam galbenusurile, adaugam sosul bechamel, cascavalul si parmezanul ras, oregano, apoi dovleceii scursi bine.
Le amestecam pe toate, iar la final incorporam cu ajutorul unei palete albusurile spuma.
Scoatem vasul din cuptor si peste untul topit turnam compozitia de sufleu.
Il coacem in cuptorul incins 30-35 de minute, la o temperatura potrivita pana prinde o crusta rumena deasupra iar cand este gata, inchidem focul cuptorului si il lasam sa se raceasca acolo dar cu usa intredeschisa.
In primele 20 de minute, in timpul coacerii, nu deschideti deloc cuptorul.
Pofta buna!!!
Multumesc pentru reteta draga Ina...
Foarte bun acest sufleu!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
Ștergeresi noua ne place mult!
RăspundețiȘtergereAdnia ma bucur. Pup!
ȘtergereImi plac dovleceii si ori de cate ori am ocazia "confectionez" ceva bun cu ei.
RăspundețiȘtergerePlace sufleul tau!
Pup!
Ce ma bucur ca iti place Medi. Pup si o zi frumoasa!
ȘtergereBun,bun si eu am facut dar sufleul meu nu ti-a placut dupa cate vad!!
RăspundețiȘtergerePup Rocsy si nu lua in seama ca am glumit!!
Lubita stii ca apreciez mult to ceea ce faci tu..Pup si o zi frumoasa!
ȘtergereSi eu ma invit la o portie... daca a mai ramas! Pup!
RăspundețiȘtergereSara ce sa mai ramana ca s-a mancat dintr-o suflare. Pup!
ȘtergereImi imaginam deja ca nu a ramas nimic! Sunt fan sufleu/budinca din dovlecei!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru apreciere!
ȘtergereCe idee buna! Am multi dovlecei :D
RăspundețiȘtergereNumai buni sa faci un sufleu ;)
Ștergere