Ingrediente (pentru 2 mini checuri):
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri crema de branza cu smantana ( eu am folosit Delaco)
- 5-6 linguri faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- coaja rasa de portocala
- un praf de sare
- cativa miezi de nuca
Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam uleiul, crema de branza, sarea, coaja rasa de portocala si amestecam usor.
Faina o cernem, o incorporam treptat, apoi praful de copt.
Nucile le tocam si le punem peste compozitia obtinuta.
Punem doua forme de mini checuri intr-o tava de aragaz ( formele mele sunt de marimea unei palme), repartizam compozitia in mod egal.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem checurile.
Le lasam 20-23 de minute, pana se rumenesc frumos si sunt coapte (facem testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Reci le luam din forme, le pudram cu putin zahar si servim.
Pofta buna!
Sunt minunate asa mici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia. Si mie mi s-au parut asa dragute dar tare bune :)
Ștergere