Ingrediente:
Pentru galuste:
- 250 gr urda
- 2 oua
- 50 gr cascaval
- 5 linguri faina
- sare
- piper
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1 cana suc de rosii de casa
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
- 4 crengute marar verde
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1 canita cu apa
Galustele:
Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat.
Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina.
Vom obtine un aluat usor lipicios.
Intr-o oala punem apa, un praf de sare si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot, dam focul mai mic, formam galustele din compozitia obtinuta, de marimea unei nuci sa fie, si le dam drumul in apa.
Le lasam sa fiarba circa 10 minute, apoi le scoatem cu o paleta pe un platou.
Sosul de rosii:
Intr-o tigaie punem uleiul, sucul de rosii de si apa.
Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si mararul verde tocat.
Amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit, pana obtinem consistenta dorita ( eu l-am fiert in jur de 10 minute).
Punem galustele peste sos si se servesc calde. Pofta buna!
Tentanta si interesanta reteta aceasta ! Trebuie incercata, ca bine mai arata....
RăspundețiȘtergereTe tzuc Rocsy !
Sidy ma bucur mult ca iti place. Pupici!
Ștergereinteresanta! si arata de milioane...
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru apreciere!
ȘtergereArata tare bine.
RăspundețiȘtergereMultumesc Victor!
ȘtergereFoarte inetersanta reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
ȘtergereChiar o idee delicioasa, Rocsy eu aici nu am urda dar cred ca merge si ricotta, nu?
RăspundețiȘtergereLoredana eu din cate stiu si am auzit de la alte bucatarese ricotta e ca si urda noastra. Eu zic ca merge. Pup!
Ștergere