Ingrediente:
- 500 gr carne de porc pentru gulas portionata
- 8 bucatele de costita afumata dezosata
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei rosu
- 4 cartofi potriviti
- 200 gr rosii decojite
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri sos de legume
- sare
- piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 3 linguri ulei
- 3-4 crengute patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele.
Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim bucatile de carne, inclusiv afumatura.
Adaugam legumele, le innabusim 3-4 minute, apoi punem apa cat sa le cuprinda. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem in 4-6 bucati, rosiile decojite le maruntim.
Dupa ce carnea a fiert mai bine de jumatate, punem cartofii, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei.
Lasam sa dea 3-4 clocote, dam drumul si rosiilor. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte.
Mai fierbem pana sunt si cartofii bine patrunsi, iar zeama a scazut suficient.
Adaugam sosul de legume, pasta de tomate, amestecam si mai lasam pe foc maxim 2 minute.
La final presaram patrunjel verde tocat marunt si tinem acoperit 10 minute gulasul.
Se serveste cald cu muraturi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu