Ingrediente:
- 1 kg ceafa de porc dezosata
- 1 ceapa verde
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi mai mari
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- cimbru uscat
- 1 lingura pasta de tomate
Mod de preparare:
Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase.
Ceapa verde o curata, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite.
Decojim morcovul, il taiem rondele. Usturoiul il curatam, il taiem feliute.
Intr-o tava asezam bucatile de care, punem ceapa verde, feliile de morcov si ustuoriul.
Condimentam cu sare, piper, boia dulce si putin cimbru uscat.
Intr-un bol mic punem pasta de tomate, o cana si 1/2 cu apa, amestecam bine.
Turnam acest amestec printre bucatile cu carne.
Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru o ora si 30 de minute.
Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru o ora si 30 de minute.
Dupa acest timp o descoperim, o mai lasam 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos, dar ridicam putin temperatura cuptorului.
Cand este gata, o scoatem si servim.
Cu muraturi a mers de minune!
Ceafa este partea mea preferata de la porc,este super buna daca o gatesti cum trebuie,se topeste in gura !
RăspundețiȘtergereImi place mult reteta ta
Adina, exact asa a iesit, se topea in gura....Multumesc. Te pup!
Ștergere