miercuri, 30 octombrie 2024

Cosulete aperitiv cu foietaj, sunca si cascaval


 Unele zile sunt atat de pline de treaba, ca nu am timp sa gatesc prea mult si aleg ceva simplu. Asa a fost ideea acestor cosulete, fiind necesar sa pregatesc ceva pentru micul dejun din ziua urmatoare, iar ziua aia plina de treburi nu mi-a permis ca stau prea mult la cratita. Foietajul din frigider, putina sunca si cascaval, m-au facut sa prepart aceste cosulete super bune, ideale calde si reci, ca sa nu mai spun ce bine merg si pe un platou cu gustari pe mesele ferstive. Sa le incercati si o sa vedeti ca o sa va placa.

Ingrediente:

  • 1 foaie aluat foietaj de 400 gr
  • 120 gr sunca
  • 100 gr cascaval
  • 12 masline negre fara samburi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • marar uscat
Mod de preparare:
Sunca si cascavalul le taiati cubulete mici.
Maslinele le faceti felii.
Aluatul foietaj, de la frigider, il rasturnati pe masa de lucru, pudrata cu putina faina.
Il mai intindeti putin, daca este necesar.
Taiati 12 patrate (la mine au fost dreptunghiuri 😀).
Cu un penson ungeti o tava de briose (cu 12 forme) cu putin ulei sau unt topit.
Puneti cate un patrat de aluat in fiecare forma de briosa, apasati usor cu degetele. 
Le intepati cu furculita din loc in loc.

Presarati cubulete de sunca, cascaval si felii de masline.
Spargeti ouale intr-un castron, presarati sare, piper si putin marar uscat.
Le bateti bine, pana devin spuma.
Turnati cate putin ou batut in fiecare forma.

Introduceti cosulete in cuptorul incins, la 180 de grade, pana sunt rumenite, cam 25 de minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.

Le lasati sa se raceasca usor, apoi le scoateti  din forme si le asezati pe un platou.
Daca nu le serviti imediat pe toate, le infoliati si le pastrati la rece.
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu