- 2-3 capuri de peste
- 1 conserva de peste in sos tomat (o conserva cu bucati mari de peste de preferat)
- jumatate ardei rosu
- jumatate ardei galben
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- patrunjel verde
- 100 gr orez
- o mana masline
- sare
- piper
- bors pentru acrit
Mai intai pregatiti legumele: ardeiul rosu si galben, ii spalati, ii curatati de seminte si ii taiati cubulete.
Ceapa o curatati si o tocati marunt.
Morcovul il decojiti si il taiati feliute subtiri.
Pastarnacul il curatati si il taiati patratele mici. Daca are mijlocul mai tare, il indepartati.
Spalati capurile de peste foarte bine.
Intr-o oala puneti apa pe 3 sferturi, adaugati capurile de peste si dati drumul la aragaz.
Dupa ce a dat cateva clocote, adaugati legumele si lasati sa fiarba la foc potrivit, acoperind ciorba cu un capac.
Orezul il spalati intr-o sita si il lasati sa se scurga.
Dupa ce legumele au fiert mai bine de jumatate, adaugati orezul.
Cand orezul este aproape fiert puneti conserva cu tot cu sos.
Condimentati cu sare si piper, apoi puneti maslinele si bors dupa gust (borsul sa fie fierbinte).
Mai lasati sa dea cateva clocote ciorba, presarati patrunjel verde deasupra si serviti.
La urma scoateti capurile de peste si le aruncati.
Pofta buna!!!
Foarte bun ......
RăspundețiȘtergere