Ingrediente:
- 2 porumbei
- 100 gr ciuperci (Sun Food)
- 100 gr rosii decojite (Sun Food)
- 1 ceapa mica
- 3-4 fasii ardei rosu
- 2 crengute marar verde
- 3-4 linguri cascaval ras
- sare
- piper
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- un cub de unt
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
- cateva rosii cherry
- 2 linguri ulei
- 1 canita de vin rosu
Mod de preparare:
Parlim putin porumbeii pe flacara aragazului si ii spalam bine.
Curatam ceapa o tocam, spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite.
Rosiile le maruntim, ardeiul rosu il taiem cubulete.
Incingem uleiul intr-o tigaie, innabusim ceapa si ciupercile 2-3 minute.
Adaugam ardeiul rosu, rosiile, presaram sare, piper si 1/2 de cana cu apa.
Lasam sa scada la foc potrivit, iar la final aromatizam cu busuioc uscat.
Tragem umplutura de pe foc, lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi adaugam mararul verde tocat marunt si cascavalul ras.
Luam cu o lingurita din compozitie si umplem porumbeii. Eu am mai prins cu scobitori pulpitele ca erau putin desfacute.
Intr-un bol mic amestecam untul, sare, piper, boiaua de ardei, usturoiul curatat si pisat.
Amestecam bine si cu el ungem porumbeii pe toate partile.
Vinul il amestecam cu o canita de apa, turnam intr-un vas ceramic, asezam porumbeii iar printre ei dam drumul la cateva rosii cherry.
Acoperim vasul, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 35 de minute.
Luam capacul si ii mai lasam asa pana se rumenesc frumos porumbeii.
Cand sunt gata ii scoatem si servim.
Sa aveti pofta!
Nu am mancat pormbei de nu mai tin minte.... Ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac!
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereN-am incercat niciodata carnea de porumbel! Si te cred ca ti-a fost mila fiindca si mie imi e... Nu cred ca as avea taria sa-i gatesc, dar ma gandesc ca umplutura ar merge bine si la pui. :)
RăspundețiȘtergereSa stii ca ar merge de minune un pui cu aceasta umplutura!
ȘtergereMi-ai adus aminte de copilarie......de-atunci nu am mai mancat!
RăspundețiȘtergereDaca stiam , iti trimiteam!
ȘtergereE o vesnicie de cand n-am mai mancat asa ceva!
RăspundețiȘtergereFoarte bun!
Multumesc Teo!
Ștergere