Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 gr unt
- 1 ou
- 200 gr faina
- 2 linguri lapte
- sare
Umplutura:
- 3 cartofi potriviti
- 1 lingura parmezan
- 150 gr ton in sos tomat
- 150 gr ton in suc propriu
- 150 gr cascaval
- 1/2 legatura marar verde
- sare
- piper
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 5 rosii cherry
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un vas puneti untul rece taiat cubulete, oul si sarea.
Amestecati cu mana, incepeti si incorporati faina, treptat.
Puneti laptele si framantati pana obtineti un aluat omogen.
Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta.
Intindeti aluatul intr-o foaie potrivit sa subtire.
O asezati in tava, o lipiti bine si pe margini, iar daca este surplus peste tava, il taiati.
Il intepati cu fruculita din loc in loc, il dati la frigider.
Umplutura:
Cartofii curatati si taiati in cuburi, ii fierbeti in apa cu sare.
Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii pasati cu furculita si ii lasati sa se racoreasca.
Mararul il tocati marunt, il incorporati peste cartofii reci.
Adaugati parmezanul si busuiocul.
Desfaceti cutiile cu ton, cel in suc propriu il scurgeti de lichid.
Cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Scoateti tava cu aluat din frigider.
Puneti umplutura de cartofi, o nivelati, presarati putin cascaval ras.
Puneti tonul simplu, apoi cel in sos tomat.
Deasupra presarati restul de cascaval ras peste tot, apoi asezati jumatati de rochii cherry.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade.
Lasati tarta pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta si crusta.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati putin sa racoreasca.
Se poate servi calda dar si rece.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu