duminică, 15 aprilie 2012

Drob mixt

Ingrediente:
  • 500 gr pipote pui
  • 500 gr ficatei pui
  • 1 plaman porc
  • 1 limba porc
  • 1 inima porc
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 4-5 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2-3 legaturi marar verde
  • sare
  • piper
  • 6-7 oua pentru compozitie
  • 1-2 oua pentru uns
  • oua fierte tari daca vreti sa puneti pe mijlocul drobului sau il faceti simplu
  • 1 lingura amestec legume uscate
Mod de preparare:
Spalam pipotele si ficatul de pui.
Intr-o oala punem pipotele de pui la fiert.
Cand au fiert cam pe jumatate, punem si ficatelul si le lasam sa fiarba, dar nu foarte mult timp sa nu se farame.
Spalam organele de porc.
Le punem intr-o oala la fiert si cand sunt gata le punem la racorit.
Limba o curatam de pielita dupa ce a fiert, cat este fierbinte.
Organele fierte si racite, le tocam maruntel cu cutitul sau le dam prin masina de tocat.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul le spalam, le indepartam cozile si le tocam marunt.
Intr-un bol punem maruntaiele tocate, carnea tocata si verdeata maruntita.
Condimentam cu sare, piper, amestecul de legume si adaugam si cele 6-7 oua.
Amestecam bine toate ingredientele.
Luam 3 tavi de chec le  ungem cu putina margarina si punem hartie de copt.
Punem putina compozitie in fiecare tava, asezam ouale fierte, apoi acoperim iar cu un rand de  compozitie de drob (eu am facut si cu ou fiert si simplu).

 Batem oul spuma si ungem droburile.

Dam tavile in cuptorul incins si le lasam acolo pana sunt gata (dureaza o ora, o ora si ceva).
Le scoateti cand sunt gata, sa se racoreasca. 
Pofta buna!

Pasca cu branza si ciocolata

M-am inspirat de la reteta Cristinei (divainbucatarie.ro). Multumesc draga mea!

Ingrediente:
Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • faina
Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 1-2 linguri faina alba
  • 1 esenta rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol amestecam, cu mana, oul cu untul si smantana.
Adaugam zaharul, praful de copt si zaharul vanilat.
La urma punem faina pana obtinem un aluat nelipicios si omogen.
Formam o bila din aluat, il punem intr-o folie si il dam putin la frigider.
Umplutura:
Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi.
Smantana o mixam pana obtinem frisca.
Separam ouale, iar albusurile le batem spuma.
Intr-un bol amestecam branza cu galbenusurile, zaharul, esenta si zaharul vanilat.
Adaugam ciocolata topita si cacaoa.
Punem frisca, putina faina, iar la urma albusurile spuma, pe care le incorporam usor cu o lingura.
Luam o tava rotunda, o tapetam cu margarina si hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire.
Asezam foaia in tava si o intepam cu o furculita.
Punem umplutura si o nivelam cu o lingura.
Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine coapta, in jur de 50-60 de minute.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie