joi, 9 februarie 2012

Musaca



Ingrediente:

  • 10 -12 cartofi potriviti
  • 800 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 2 cepe 
  • 1 morcov 
  • 1/2 de cana suc de rosii de casa
  • 1/2 legatura de marar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Spalati cartofii, ii puneti la fiert in coaja.
Ii incercati cu o furculita si cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie la racorit.
Ceapa o curatati si o tocati marunt.
Morcovul il curatati, il spalati si il taiati cubulete micute.
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins.
Adaugati ceapa si morcovul, le innabusiti 2-3 minute.
Puneti carnea tocata, amestecati, turnati si o cana cu apa.
Presarati sare, piper si boia de ardei dulce.
Lasati la foc potrivit, pana scade lichidul.
La urma incorporati sucul de rosii. 
Gustati sa vedeti daca mai trebuie condimentata umplutura.
Mai lasati 2-3 minute umplutura pe foc, apoi trageti tigaia deoparte.
Lasati putin sa se racoreasca, apoi puneti un ou si mararul tocat marunt. Amestecati bine.
Cartofii racoriti ii decojiti, apoi ii taiati felii rotunde mai grosute. 
Luati un vas de ceramica si il ungeti cu unt.
Asezati un strat de felii de cartofi, apoi jumatate din umplutura cu carne si nivelati.

Iar felii de cartofi puneti una langa alta, restul de umplutura, o nivelati si iar felii de cartofi.
Cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari, oul il bateti spuma cu un praf.
Presarati cascavalul peste musaca, apoi puneti oul batut. 

Bagati vasul cu musaca in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-40 minute, pana prinde o crusta frumoasa. 
O scoateti din cuptor cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin, apoi serviti.
Merge perfect cu niste muraturi.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu