Ingrediente:
- 1 muschiulet de porc
- 2 cepe mari
- 1 ardei kapia mare
- 1 cutie mica mazare (240 gr)
- 1 cutie rosii decojite
- 3 linguri sos de kapia de casa
- 500 gr gnocchi cu rosii
- sare
- piper
- 1 lingura legume uscate
- 1 lingura ulei de masline
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalati muschiuletul, il stergeti cu servetele, il taiati felii grosute.
Ceapa curata o tocati marunt.
Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, il taiati cuburi.
Intr-o cratita incingeti uleiul.
Punetii feliile de carne, le sotati pe ambele parti.
Adaugati ceapa si ardeiul kapia, presarati sare, piper si legumele uscate.
Sotati 3-4 minute la foc potrivit, adaugati mazarea scursa de lichid, apoi turnati un litru, un litru si 200 ml de apa calda sau supa.
Puneti un capac, fierbeti la foc potrivti 25-30 de minute.
Mai amestecati din cand in cand.
Rosiile decojite le tocati marunt.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, adaugati rosiile tocate, sosul de kapia si gnocchi.
Amestecati, gustati daca mai trebuie condimente.
Lasati sa fiarba circa 10 minute (eu am preferat sa fie bine fierti gnocchi, ca asa imi plac), mai amestecati sa nu se prinda de oala.
Cand este gata mancarea, o luati de pe foc.
Tocati putin patrunjel verde, il presarati deasupra, apoi serviti.
Pofta buna!