- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 3 fire ceapa verde
- 250 gr carne tocata amestec
- 3-4 rosii
- patrunjel verde
- marar verde
- 1 lingura orez
- 2-3 linguri ulei
- 3 oua
- sare
- piper
Curatam dovleceii de coaja.
Le scoatem miezul apoi ii saram putin prin interior.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Firele de ceapa verde le spalam si le taiem .
O rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
Adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.
Le unduim cam 1-2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete. Mai lasam 1 minut pe foc, adaugam carnea tocata.
Amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.
Cand incepe a fierbe, punem putina apa.
Spalam orezul bine, cu apa calduta si il punem in tigaie. Lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.
Cand e gata, luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca, apoi adaugam 1-2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.
Condimentam cu sare si piper, dupa gust.
Intr-o tava punem putina hartie de copt sau putem doar sa o ungem cu ulei.
Asezam dovleceii in ea, dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie pentru ca ei lasa zeama.
Impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.
Batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.
Cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare, pe care le asezam deasupra. Presaram si niste marar verde, tocat.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, timp de 40-50 de minute.
Cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata, scoatem tava si servim.
Pofta buna!!!
Tare mult imi plac si mie asa! arata super frumos. pup
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draguta..pup!!
ȘtergereDe cand imi propun sa fac si eu ......dar pana atunci ma servesc de la tine:)!!!!!!Arata super:X
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Maria...pup!!!
Ștergere