- 500 gr ficat de pui
- 4 cepe verzi
- 2 rosii mari
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Ficatul il spalam bine in 2-3 ape.
Il curatam de pielitele ce le mai are, apoi il lasam intr-o cratita cu apa rece cam 20 minute, pentru a iesi sangele din el.
Rosiile le curatam de coaja si le taiem bucatele.
Ceapa o spalam bine si o taiem rondele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ficateii scursi bine de apa.
Ii lasam 2-3 minute cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti.
Adaugam ceapa si rosiile taiate si acoperim totul cu o cana cu apa.
Lasam sa fiarba, sa scada la foc potrivit si acoperim si cu un capac.
Cand legumele sunt bine facute, condimentam cu sare si piper.
Mai lasam cam 1 minut pe foc, inchidem aragazul.
Asezam pe o farfurie sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sa aveti pofta!!
yammy!ficateii sunt printre preferatii mei:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela!!
RăspundețiȘtergeregand la gand, si eu vreau sa fac ficat in seara asta...Week-end placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina..un sfarsit de saptamana frumos!!!
ȘtergereMie imi plac tare mult ficateii!!!Pupici:X
RăspundețiȘtergereMa bucur Maria..pupici!!
RăspundețiȘtergereAcum cautam o reteta pe net, pentru ca atunci cand vine vorba de facut ceva din ficatei, nu am nici cea mai vaga idee ce as putea face! Mersi pt reteta, m-ai salvat!! Si chiar pare apetisant rezultatul! ;)
RăspundețiȘtergereLorely bine ca te-am salvat.Te astept sa revii sa imi zici daca ti-a palcut!
ȘtergereA fost yammy:D Multumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur Lorely.Pup!
RăspundețiȘtergere