- 8 foi de placinta
- 1 cas de oaie 600-700 gr
- 1 cutie 250 gr branza cu smantana Delaco
- 6 oua + 2 pentru uns
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 lingurita busuioc uscat
- sare
- piper
- 3 linguri smantana
- 1 canita ulei
Foile le scoatem din congelator si le lasam sa se decongeleze.
Casul de oaie il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Mixam 6 oua cu smantana pana devin spuma.
Le adaugam peste cas, apoi punem cutia de branza cu smantana.
Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.
O incorporam in compozitia de branza, adaugam busuiocul, sare si piper dupa gust.
Tapetam o tava cu unt si punem hartie de copt.
Ungem 4 foi de placinta cu ulei pe o singura parte si le asezam una peste alta in tava.
Punem compozitia de branza si o intindem cu o paleta.
Ungem si celelalte 4 foi cu ulei si le asezam deasupra branzei.
Batem doua oua spuma si cu un penson le intindem peste placinta.
Dam tava in cuptorul incins.
O lasam cam 50 de minute la cuptor, pana prinde o frumoasa culoare aurie.
O scoatem cand este gata, o lasam la racorit si servim.
Sa aveti pofta!