Ingrediente:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 120 gr unt
- 170 gr iaurt
- 100 ml frisca lichida
- 200 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- un praf de sare
- coaja rasa de portocala
- 1/2 cana cu visine fara samburi
- 5 patratele de ciocolata
Punem untul intr-un bol la topit, apoi il lasam sa se racoreasca.
Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul, untul topit.
Iaurtul il amestecam cu frisca lichida si le incorporam in compozitia de mai sus.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le adaugam in ploaie, apoi coaja rasa de portocala.
Ciocolata o taiem bucatele, visinele le rupem bucatele, le amestecam cu aluatul.
Pregatim formele de briose, iar cu ajutorul unei linguri le umplem pe 3/4.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem briosele.
Dupa 25-30 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Pofta buna! Sa incepeti o noua saptamana cu bucurii si soare!