Cea mai aromata tarta ce am mancat-o pana in prezent! Perfecta de pregatit atunci cand este sezonul perelor!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 125 gr unt
- 1 ou
- 30 gr indulcitor natural pulbere (sau 60 gr zahar)
- 230 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- vanilie
- 3 oua (4 daca sunt mai mici)
- 3 linguri indulcitor natural pulbere (sau 6 linguri zahar)
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri faina
- 5 pere potrivite
- scortisoara macinata
- indulcitor natural pudra cu vanilie
Aluatul:
Frecati untul cu indulcitorul cu o spatula.
Incorporati oul, vanilia si un praf de sare.
La urma puneti praful de copt, faina si framantati cu mana pana obtineti o bila de aluat.
Inveliti aluatul in folie alimentare, il dati la frigider 30 de minute.
Umplutura:
Separati ouale.
Albusurile le mixati impreuna cu indulcitorul pana devin spuma.
Galbenusurile le amestecati cu vanilia, zeama si coaja rasa de lamaie.
Puneti compozitia de galbenusuri peste albusuri, adaugati faina si amestecati totul cu o paleta de silicon, cu miscari usoare.
Perele le spalati si le curatati de coaja.
Le taiati in doua, scoateti cotoarele, apoi le faceti felii mai groase.
Scoateti aluatul de la rece, il intindeti cu un sucitor intr-o foaie nu foarte subtire, pe care o asezati intr-o tava de tarta, de 25 cm.
Il lipiti bine si de peretii tavei, surplusul il taiati cu un cutit.
Intepati aluatul cu furculita.
Turnati umplutura si o nivelati, iar deasupra asezati feliile de pere.
Turnati umplutura si o nivelati, iar deasupra asezati feliile de pere.
Presarati putina pudra de scortisoara peste, dar asta este optional.
Bagati tarta in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 35 de minute.
O lasati sa se coaca pana devine aurie, dar sa fie coapta.
O lasati sa se coaca pana devine aurie, dar sa fie coapta.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.