Ingrediente:
- 2 porumbei
- 100 gr ciuperci (Sun Food)
- 100 gr rosii decojite (Sun Food)
- 1 ceapa mica
- 3-4 fasii ardei rosu
- 2 crengute marar verde
- 3-4 linguri cascaval ras
- sare
- piper
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- un cub de unt
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
- cateva rosii cherry
- 2 linguri ulei
- 1 canita de vin rosu
Mod de preparare:
Parlim putin porumbeii pe flacara aragazului si ii spalam bine.
Curatam ceapa o tocam, spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite.
Rosiile le maruntim, ardeiul rosu il taiem cubulete.
Incingem uleiul intr-o tigaie, innabusim ceapa si ciupercile 2-3 minute.
Adaugam ardeiul rosu, rosiile, presaram sare, piper si 1/2 de cana cu apa.
Lasam sa scada la foc potrivit, iar la final aromatizam cu busuioc uscat.
Tragem umplutura de pe foc, lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi adaugam mararul verde tocat marunt si cascavalul ras.
Luam cu o lingurita din compozitie si umplem porumbeii. Eu am mai prins cu scobitori pulpitele ca erau putin desfacute.
Intr-un bol mic amestecam untul, sare, piper, boiaua de ardei, usturoiul curatat si pisat.
Amestecam bine si cu el ungem porumbeii pe toate partile.
Vinul il amestecam cu o canita de apa, turnam intr-un vas ceramic, asezam porumbeii iar printre ei dam drumul la cateva rosii cherry.
Acoperim vasul, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 35 de minute.
Luam capacul si ii mai lasam asa pana se rumenesc frumos porumbeii.
Cand sunt gata ii scoatem si servim.
Sa aveti pofta!