joi, 26 decembrie 2024

Faguri cu fistic

 

De sarbatori imi place sa pregatesc de toate, sa avem preparate delicioase facute cu drag in casa, asa cate putin din toate cum zic eu, dar cel mai mult imi place sa prajituresc, e clar ca am o mare pasiune sa fac dulciuri si sa ne rasfatam cu ele, noi si cei dragi! De acest Craciun am zis ca nu pot lipsi fagurii, insa in varianta cu fistic, ca tot iubesc eu sa rontai fistic, dar mai ales deserturile cu fistic. Au iesit atat de minunati, au primit atatea luade, desi eu inca nu ii gustasem. Asa ca, in aceasta dimineata, dupa ce am luat micul dejun, am pregatit cafeaua si m-am delectat si eu cu cativa faguri, (da, cativa, ca doar nu era sa mananc doar unul 😄😄😄). Da, chiar sunt super deliciosi! 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 oua
  • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 70 gr fistic curatat
  • 5-6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
Pentru crema de fistic:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca neindulcita
  • 3-4 linguri indulcitor pudra (sau 3-4 linguri zahar pudra)
  • 100 gr pasta de fistic ( a mea a fost putin indulcita)
  • 1 lingurita vanilie
Mod de preparare:
Aluatul:
Macinati fisticul in robot.
Separati ouale.
Peste galbenusuri adaugati inducitorul si mixati pana isi dubleaza volumul.
Amestecati uleiul cu laptele, vanilia si praful de copt, le adaugati peste galbenusuri si amestecati usor.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
In bolul cu galbenusuri puneti fisticul maruntit, jumatate din bezea si faina cernuta.
Amestecati cat mai usor cu o paleta de silion.
Incorporati si restul de bezea.

Pregatiti forma de faguri (eu folosesc o forma electrica pentru wafe).
O bagati in priza, o ungeti cu un penson cu putin ulei si o lasati sa se incinga.
Puneti cate o lingurita de compozitie, inchideti capacul si ii lasati sa se coaca.
La mine se coceau destul de repede, primele doua au iesit mai rumenite, apoi mi-am dat seama cam cat trebuie sa ii las.

Mai ungeti forma cu ulei din cand in cand, daca mai este nevoie.
Fagurii copti ii puneti intr-un bol, ii lasati sa se raceasca.
Crema de fistic:
Intr-un bol puneti frisca rece, mascarponele rece si indulcitorul pudra.
Mixati la viteza medie, pana obtineti o crema spumoasa.
Adaugati pasta de fistic, vanilia si mixati pana sunt incorporate.

Luati cate un fagure, puneti o lingurita plina de crema pe mijloc, deasupra veniti cu un alt fagure si apasati.

Procedati astfel pana terminati toti fagurii.
Ii puteti umple cu un pos, daca vi se pare greu cu lingurita.
Ii pastrati acoperiti, la rece.
Sunt o incantare! Pofta buna! 






marți, 17 decembrie 2024

Fursecuri linzer cu bezea


 De ceva timp imi cam doream sa pregatesc aceste fursecuri. Efectiv sunt SENZATIONALE! Atat de fragede, de bune, iti vine sa mananci continuu din el, chiar daca ai si alte prajituri pe langa, cel putin eu asa am patit, am mancat vreo 5-6 bucati una dupa alta si as fi devorat tot platoul. Data viitoare fac mai multe, ca sa ma satur de ele! Alegeti un gem mai gros (eu am folosit de prune, fara zahar), ca sa nu curga cand se coc. Daca aveti putin timp liber, poate le incercati si voi.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 150 gr unt 80% grasime
  • 50 gr indulcitor pudra (sau 60 gr zahar pudra)
  • 3 galbenusuri
  • 280 gr faina
  • 1 lingurita vanilie
Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 60 gr indulcitor pudra (sau 60 gr zahar pudra)
  • 1 lingurita vanilie
  • un gem mai tare pentru umplut
Mod de preparare:
Untul de la temperatura camerei il mixati cu indulcitorul pudra, un praf de sare si galbenusurile. 
Le mixati putin, cat sa se amestece.
Adaugati vanilia, cerneti faina si o adaugati treptat.
Mixati cat de poate cu mixerul, apoi framantati cu mana, pana incorporati toata faina.
Daca vi se pare prea moale aluatul, mai adaugati o lingura de faina. La mine a fost suficienta cantitatea mentionata, dar depinde cat sunt de mari galbenusurile.
Lasati putin deoparte aluatul.
Bezeaua:
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Incorporati indulcitorul pudra, vanilia, mixati pana obtineti o bezea ferma.
Pudrati masa cu putina faina, intindeti aluatul intr-o foaie subtire.
Decupati cu o forma rotunda si zimtata pe margini.
Luati usor fursecurile (eu m-am ajutat de o spatula subtire, altfel le rupeam), le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ele.
Pe mijlocul fiecarui fursec puneti putin gem.
Bezeaua o puneti intr-un pos si folositi un dui zimtat.
Peste gem puneti cate putina bezea cu posul.

Bagati fursecurile in cuptorul incins, la 165 de grade, pentru 12-14 minute.
Trebuie doar sa fie putin aurii, atat baza cat si bezeaua.
Cat se coc acestea, pregatiti urmatoarea tura.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca.

Le pastrati in cutii cu capac, la loc racoros.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 50 de fursecuri.
Pofta buna! 







marți, 3 decembrie 2024

Salata in straturi cu legume si ton


 Fiind atatea dezlegari la peste in acest post, profit si le mai pregatesc cate ceva alor mei, sa le mai diversific meniul, in plus ei sunt consumatori de peste. Am primit ceva ton de la ai mei din afara si am zis ca merge pregatit ceva bun cu el. Cu cateva legume simple, niste ton, castraveti murati si putina maioneza de post, am facut aceasta salata super buna. Merita pregatita pentru mesele aniversare, pentru sarbatori, mai ales persoanele vegane care consuma peste si vor o salata festiva pe masa, cred ca aceasta ar fi grozava. Daca luati maioneza din comert de post, incercati sa cautati una mai sanatoasa, de mai buna calitate, chiar daca este mai scumpa, ca nu mancati toata ziua. Daca o vreti de frupt, atunci faceti voi putina maioneza in casa. Sa faceti si voi salata asta, pentru ca este aspectoasa, delicioasa, lejera chiar, desi are putina maioneza.

Ingrediente:

  • 4 cartofi potriviti
  • 4 morcovi portiviti
  • 400 gr de ton scurs de sucul propriu
  • 3 castraveti murati (4-5 daca folositi cornison)
  • 150 gr porumb
  • 6-7 linguri de maioneza de post
  • sare
  • piper
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 1/2 ardei kapia
Mod de preparare:
Intr-o cratita cu apa, puneti la fiert cartofii in coaja, spalati si morcovii.
Cand sunt bine patrunsi, ii scoateti intr-un bol, ii lasati sa se raceasca.
Curatati legumele de coaja, le dati pe razatoarea mare, morcovii pe o farfurie, cartofii pe alta farfurie, nu le amestecati.
Morcovul ras il amestecati cu o lingura de maioneza, sare si piper.
Tonul bine scurs, il puneti intr-un bol si il faramitati cu furculita.
Castravetii murati ii tocati marunt, ii puneti peste ton.
Adaugati 2-3 linguri de maioneza, presarati piper si sare doar daca mai este nevoie (ca au si castravetii, are si tonul). Amestecati bine.
Asezati un inel detasabil, de 20 cm, pe un platou.
Puneti cartofii, ii apasati bine cu o lingura.
Ii ungeti cu o lingura de maioneza, presarati sare si piper.
Acum puneti amestecul cu ton, il nivelati cu lingura.
Asezati stratul cu morcovi, nivelati.
Presarati boabele de porumb pe toata suprafata.
Acum puneti 1-2 linguri de maioneza, dar asezati putina cate putina, din loc in loc, sa o puteti intinde. Presarati putina sare.
Patrunjelul verde il tocati marunt, il presarati deasupra.
Ardeiul kapia il taiati rondele si il asezati peste patrunjel.
Acoperiti salata si o dati la rece 2-3 ore sau chiar peste noapte.
O portionati si serviti! 
Pofta buna!






vineri, 29 noiembrie 2024

Tacos cu creveti si guacamole


 Week-endul trecut mi-am dorit sa ii rasfat putin pe ai mei! Luasem niste creveti in oferta si fiind zi cu dezlegare la peste, am zis sa le pregatesc ceva bun. M-am tot gandit in ce sa integrez crevetii si umbland prin dulap, am dat peste lipiile de tacos, asa ca mi-a venit aceasta idee. Lor le-am facut cu creveti iar pentru mine am pregatit cateva fasii de muschiulet de porc cu sos de soia. Lipia de malai, faina si crocanta, guacamole mi-a iesit cremos, iar crevetii cu usturoi a completat totul perfect.

Ingrediente:

  • 15 creveti prefierti ( sau proaspeti, daca aveti acces la ei)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper cu lamaie
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri sos dulce picant 
  • 5 lipii pentru tacos de malai
  • 4-5 linguri boabe de porumb
  • 2 felii de lamaie
Pentru guacamole:
  • 2 avocado medii bine copti
  • 4 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • usturoi pudra
Mod de preparare:
Mai intai pregatiti guacamole:
Taiati avocado pe jumatate, scoateti samburele, iar cu o lingura scoateti miezul.
Il puneti intr-un bol, il pisati cu furculita.
Presarati sare, piper, putina pudra de usturoi si adaugati zeama de lamaie.
Rosiile cherry le taiati cubulete mici, le incorporati in guacamole si amestecati bine.
Daca va place ceapa cruda, atunci puneti si putina ceapa rosie, tocata marunt.
Crevetii ii curatati, daca nu ii luati deja curatati.
Usturoiul curatat il tocati marunt.
Luati o tigaie, puneti uleiul si o transferati pe foc.
Adaugati crevetii, usturoiul, condimentati cu sare, piper cu lamaie si boia de ardei dulce.
Ii sotati la foc mic, nu prea mult, ca sunt deja preferti.
Cand prin putina rumeneala, adaugati sosul dulce picant, amestecati bine, ii mai lasati pe foc circa 1 minut, apoi dati tigaia deoparte.
Luati cate o lipie de tacos, o ungeti cu guacamole.
Asezati cate 3 creveti, puneti cateva boabe de porumb.
Stropiti cu putina zeama de lamaie pe creveti si serviti, savurati fiecare imbucatura din acest preparat minunat.
Pofta buna!





sâmbătă, 23 noiembrie 2024

Ciorba cu hribi si legume

 
Ciorba cu hribi este una din cele mai gustoase, mai savuroase si nu poti da gres cu ea, chiar si atunci cand ai musafiri. Cu multe legume, verdeata proaspata, bors natural, nu poate iesi decat o mare bunatate, eu zic ca este mai grozava decat ciorba cu carne, dar gusturile nu se discuta. O puteti servi simpla sau cu smantana, dar trebuie sa o pregatiti si voi.

Ingrediente:

  • 1 ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 felie radacina telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 cartofi
  • 300 gr hribi (eu am folosit congelati)
  • 100 gr mazare la conserva (sau congelata)
  • 3 linguri sos de gogosari de casa
  • 1 lingura bulion
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingura amestec legume uscate
  • 1 foaie dafin
  • 1 cana cu bors
  • patrunjel verde
  • leustean verde
Mod de preparare:
Hribii ii puneti la dezghetat de seara si ii taiati bucati potrivite. Nu aruncati zeama lasata de aceastia, o folositi la ciorba.
Ceapa uscata si curatata o tocati marunt, iar cea verde o taiati rondele.
Morcovul curatat, ardeiul rosu, ii taiati cubulete.
Telina o taiati cubulete mici.
Cartofii curatati ii taiati cuburi potrivite.
Intr-o cratita puneti uleiul si o transferati pe foc.
Adaugati ceapa, ceapa verde, morcovul, telina si ardeiul.
Sotati totul la foc potrivit 4-5 minute.
Presarati sare, piper, puneti si bulionul, amestecati bine.
Adaugati apa calda (sau supa de legume), cam 2,5 litri.
Acum puneti si legumele uscate, foaia de dafin.
Acoperiti si lasati sa fiarba cam 15-20 de minute.
Dupa acest timp, dati drumul cartofilor, hribilor taiati cu tot cu zeama lasata, adaugati si mazarea.
Lasati sa fiarba pana cartofii sunt patrunsi.
Acum este momentul de puneti sosul de gogosari si borsul fierbinte (bors puneti in functie de cat de acra serviti voi ciorba).
Gustati daca mai este nevoie de sare si piper.
Mai dati cateva clocote si trageti oala cu ciorba de pe foc.
Tocati patrunjel si leustean verde, le presarati deasupra.
Amestecati, acoperiti oala pentru 10 minute, sa isi ia ciorba din aroma verdeturilor.
Este gata pentru servire. 
Pofta buna!






marți, 19 noiembrie 2024

Dorada cu legume la cuptor

 
Dorada este un peste pe care multa lume il consuma, cel putin alor mei le place mult, mai ales ca este si usor de mancat, doar indepartezi sira spinarii si nu prea mai raman oase, in comparatie cu alti pesti care sunt plini de oase. Indiferent de cum il pregatiti, prajit, la cuptor, la gratar este la fel de gustos! Eu am ales de aceasta data sa il fac la cuptor, cu niste legume ce se cereau folosite. Zilele astea vor fi multe dezlegari la peste, asa ca poate puneti si voi reteta in practica!

Ingrediente:

  • 2 pesti dorada
  • 1 ardei galben
  • 1 morcov
  • 1/2 dovlecel
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 cana suc de rosii cu ardei de casa
  • sare
  • piper cu lamaie
  • oregano
  • 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Curatati pestii (daca nu ii cumparati gata curatati), ii spalati si ii stergeti cu niste servetele.
Ardeiul galben il taiati pe jumatate, indepartati cotorul si semintele, apoi il taiati fasii.
Morcovul decojit il taiati rondele.
Dovlecelul spalat il taiati in doua pe lungime, apoi il feliati.
Usturoiul curatat il taiati feliute.
Asezati hartie de copt intr-o tava.
Turnati sucul de rosii cu ardei (daca nu aveti facut, blendati jumatate de cutie de rosii decojite cu jumatate de ardei kapia), asezati fasiile de ardei, dovleceii, morcovul si usturoiul.
Condimentati legumele cu sare, piper cu lamaie si oregano.
Pestele il ungeti cu cate o lingura de ulei de masline fiecare, apoi il condimentati pe ambele parti cu sare, piper cu lamaie si oregano.
Asezati pestii peste legume.

Inveliti tava cu staniol, introduceti pestele in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Dupa acest timp, il descoperiti si il mai lasati circa 20 de minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor.

Il serviti simplu, cu mamaliga, mujdei...
Pofta buna! 







luni, 11 noiembrie 2024

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

 
Imi place foarte mult sa gatesc acest muschiulet de porc, pentru ca iese fraged si nu mi se pare deloc o carne grea, din contra si merge perfect in foarte multe retete. Aveam unul pregatit sa il fac cu un sos alb, dar cand am deschis frigiderul si am vazut punga cu gnocchi, am zis ca si acestia trebuie folositi, pentru ca tot ceea ce cumpar folosesc, nu las nimic sa expire, nu arunc, nu fac risipa, urasc risipa. Asa ca am pregatit aceasta mancare super delicioasa, iar gnocchi fierti in acest preparat i-au dat o cremozitate, au legat un sos fain si bun. A iesit un preparat mult prea bun, perfect pentru pranz sau cina. 

Ingrediente:

  • 1 muschiulet de porc
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei kapia mare
  • 1 cutie mica mazare (240 gr)
  • 1 cutie rosii decojite
  • 3 linguri sos de kapia de casa
  • 500 gr gnocchi cu rosii 
  • sare
  • piper
  • 1 lingura legume uscate
  • 1 lingura ulei de masline
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalati muschiuletul, il stergeti cu servetele, il taiati felii grosute.
Ceapa curata o tocati marunt.
Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, il taiati cuburi.
Intr-o cratita incingeti uleiul.
Punetii feliile de carne, le sotati pe ambele parti.
Adaugati ceapa si ardeiul kapia, presarati sare, piper si legumele uscate.

Sotati 3-4 minute la foc potrivit, adaugati mazarea scursa de lichid, apoi turnati un litru, un litru si 200 ml de apa calda sau supa.
Puneti un capac, fierbeti la foc potrivti 25-30 de minute.
Mai amestecati din cand in cand.
Rosiile decojite le tocati marunt.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, adaugati rosiile tocate, sosul de kapia si gnocchi.

Amestecati, gustati daca mai trebuie condimente.
Lasati sa fiarba circa 10 minute (eu am preferat sa fie bine fierti gnocchi, ca asa imi plac), mai amestecati sa nu se prinda de oala.
Cand este gata mancarea, o luati de pe foc.
Tocati putin patrunjel verde, il presarati deasupra, apoi serviti.
Pofta buna! 







marți, 5 noiembrie 2024

Tort cu crema de vanilie, ciocolata si afine

 
M-am gandit ca daca tot se apropie lasata secului, nu ar fi rau sa ne rasfatam cu putin tort. Un tort delicios cu vanilie, un jeleu de afine, crema de ciocolata, asa cu putin din toate, sa fie pentru gustul fiecaruia! A iesit o minunatie, in varianta cu indulcitor natural in cazul meu (dar nu este o problema, ca stiti ca puteti folosi zahar), am impartit si catorva oameni dragi, dar a fost pe sufletul nostru, iar papilele gustative au fost tare fericite.

Ingrediente:

Pentru blat (tava de 22 cm):

  • 7 oua
  • 4 linguri indulcitor 1:2 (sau 8 linguri indulcitor simplu, sau 8 linguri de zahar)
  • 60 ml ulei
  • 150 gr sana
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
Pentru jeleul de afine:
  • 270 gr afine
  • 50 ml apa
  • 1 lingura indulcitor 1:2 (sau 2 linguri indulcitor simplu, sau 2 linguri zahar)
  • 1 lingura amidon
Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri indulcitor 1:2 (sau 6 linguri indulcitor simplu, sau 6 linguri zahar)
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 2 lingurite vanilie
  • 100 gr unt
Pentru crema de ciocolata:
  • 180 ml frisca neindulcita
  • 120 gr ciocolata neagra fara zahar (eu am folosit de 84% cacao)
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
In plus:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri indulcitor pudra
  • sirop de vanilie (din apa, esenta de vanilie si putin indulcitor pudra) 
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana se albesc si prin in volum.
Adaugati uleiul si praful de copt, mixati usor, apoi incorporati sana si coaja rasa de portocala.
Cerneti faina cu cacaoa, adaugati jumatate peste compozitia de galbenusuri cu jumatate din spuma de albusuri.
Amestecati usor cu o paleta, adaugati restul de albus, faina cu cacao si invartiti iar cu paleta.
Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetati fundul unei tavi detasabile de 22 cm cu hartie de copt, peretii ii ungeti cu unt.
Puneti prima parte din compozitia de blat, nivelati si il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute.
Cand este gata, scoateti foaia de blat, o lasati sa se racoreasca si le coaceti pe celelalte doua.

Jeleul de afine:
Puneti afinele cu apa intr-o cratita si le transferati pe foc.
Lasati sa fiarba 5-6 minute la foc potrivit, adaugati indulcitorul si mai fierbeti 3-4 minute.
Luati 3-4 linguri din siropul format intr-o cana si il pastrati la rece.
Amidonul il dizolvati cu 3-4 linguri de apa rece, il puneti peste afine si amestecati pana se ingroasa.
Il dati deoparte, il acoperiti cu folie si lasati sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul.
Adaugati laptele, amidonul si transferati totul pe foc.
Amestecati continuu cu telul, la foc mic, pana se ingroasa crema.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.
Cand crema s-a racit, o mixati 1-2 minute cu vanilia.
Adaugati untul de la temperatura camerei si mai mixati pana obtineti o crema omogena.
Crema de ciocolata:
Intr-un bol de inox puneti ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida.
Le transferati pe baie de aburi, amestecati pana ciocolata este complet topita.
O dati deoparte, o lasati 15 minute la temperatura camerei, apoi o dati la frigider 2-3 ore.
O scoateti dupa acest timp de la rece, o mixati usor, adaugati si coaja rasa de portocale.
Pregatiti un sirop de vanilie.
Asezati prima foaie de blat pe un platou, montati un inel detasabil in jurul sau.
Insiropati putin blatul, puneti jumatate din crema de vanilie si o nivelati.
Din loc in loc puneti jumatate din jeleul de afine si jumatate din crema de ciocolata.
Asezati alt blat, apasati usor, il insiropati, puneti restul de crema de vanilie, iar jeleul de afine si crema de ciocolata.
Puneti ultima foaie de blat, insiropati.
Acoperiti tortul, il dati la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Frisca lichida rece o mixati cu indulcitorul pudra, pana devine spuma.
Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul.

Imbracati tortul in frisca.
Amestecati o lingura plina de frisca cu siropul de afine oprit, iar cu crema acesta faceti un model pe marginea tortului.
In rest decorati dupa plac.
Il mai dati jumatate de ora la rece, apoi puteti servi.
Pofta buna!








miercuri, 30 octombrie 2024

Cosulete aperitiv cu foietaj, sunca si cascaval


 Unele zile sunt atat de pline de treaba, ca nu am timp sa gatesc prea mult si aleg ceva simplu. Asa a fost ideea acestor cosulete, fiind necesar sa pregatesc ceva pentru micul dejun din ziua urmatoare, iar ziua aia plina de treburi nu mi-a permis ca stau prea mult la cratita. Foietajul din frigider, putina sunca si cascaval, m-au facut sa prepart aceste cosulete super bune, ideale calde si reci, ca sa nu mai spun ce bine merg si pe un platou cu gustari pe mesele ferstive. Sa le incercati si o sa vedeti ca o sa va placa.

Ingrediente:

  • 1 foaie aluat foietaj de 400 gr
  • 120 gr sunca
  • 100 gr cascaval
  • 12 masline negre fara samburi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • marar uscat
Mod de preparare:
Sunca si cascavalul le taiati cubulete mici.
Maslinele le faceti felii.
Aluatul foietaj, de la frigider, il rasturnati pe masa de lucru, pudrata cu putina faina.
Il mai intindeti putin, daca este necesar.
Taiati 12 patrate (la mine au fost dreptunghiuri 😀).
Cu un penson ungeti o tava de briose (cu 12 forme) cu putin ulei sau unt topit.
Puneti cate un patrat de aluat in fiecare forma de briosa, apasati usor cu degetele. 
Le intepati cu furculita din loc in loc.

Presarati cubulete de sunca, cascaval si felii de masline.
Spargeti ouale intr-un castron, presarati sare, piper si putin marar uscat.
Le bateti bine, pana devin spuma.
Turnati cate putin ou batut in fiecare forma.

Introduceti cosulete in cuptorul incins, la 180 de grade, pana sunt rumenite, cam 25 de minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.

Le lasati sa se raceasca usor, apoi le scoateti  din forme si le asezati pe un platou.
Daca nu le serviti imediat pe toate, le infoliati si le pastrati la rece.
Pofta buna!