Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 gr unt
- 1 ou
- 4 linguri apa rece
- 250 gr faina
- 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)
Pentru crema de lamaie:
- 200 ml zeama de lamaie
- 400 ml apa
- 4 galbenusuri
- 130 gr indulcitor pulbere 1:2 Green Sugar ( sau 250 gr zahar)
- 80 gr amidon
- 100 gr unt 80% grasime
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
- un praf de sare
Mod de preparare:
Mai intai pregatiti crema, ca sa aiba timp sa se raceasca.
Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul.
Adaugati zeama de lamaie si apa.
Puneti si amidonul, amestecati bine.
Transferati cratita pe foc, focul sa fie dat la mic, amestecati continuu cu un tel.
Cand crema s-a ingrosat ca o budinca, o dati deoparte.
Adaugati untul si coaja rasa de lamaie, amestecati pana ce untul este complet topit si incorporat.
O acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.
Aluatul:
Untul rece, il taiati cuburi intr-un bol.
Adaugati oul, indulcitorul pudra si un praf de sare.
Amestecati, apoi puneti faina treptat si framantati.
La final incorporati apa rece.
Ungeti cu putin ulei o tava de tarta de 27 cm.
Intindeti o foaie subtire din aluat, o asezati in tava.
Apasati usor cu degetele inclusiv pe peretii tavii, indepartati surplusul.
Il intepati cu furculita.
Asezati o bucata de hartie de copt peste aluat si puneti niste boabe de fasole uscata.
Dati tava in cuptorul incins la 170 de grade pentru 10 minute, apoi scoateti hartia de copt cu fasolea si mai lasati 5-6 minute crusta.
Cand este gata, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca.
Bezeaua:
Albusurile le puneti intr-un bol, presarati un praf de sare.
Mixati pana devin spuma, apoi adaugati indulcitorul treptat, pana obtineti o bezea ferma si lucioasa.
In coaja de tarta rece, puneti crema rece si o nivelati.
Deasupra asezati bezeaua si ii faceti niste tepi ( sau ii faceti un model cu un pos).
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 5-6 minute.
Bezeaua trebuie sa devina aurie.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.
O lasati sa se raceaca, apoi o puteti portiona si servi.
Pofta buna!