- 1 pachet aluat foietaj
- 1 piept de pui dezosat
- o bucata cascaval
- 1 borcan ciuperci intregi
- 1 ou
- piper
- sare
- boia dulce
Aluatul se lasa la dezghetat.
Cand e dezghetat se aseaza pe masa de lucru, dar mai intai presaram niste faina alba.
Mai intindem aluatul cu sucitorul, dar nu foarte tare.
Dupa ce l-ati intins se taie patratele cam de circa 15 centimetri.
Pieptul de pui se spala, se taie bucatele nu prea mari, se bate putin cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce.
Cascavalul se taie felii cam cat un degetel.
Ciupercile se spala si se taie felii.
Pe fiecare jumatate de patratel se pune o bucata de piept condimentata, o felioara cascaval si 3-4 feliute de ciuperci.
Cu cealalta jumatate de patratel, de aluat, se vine pe deasupra pentru a acoperi plapiumioarele.
Se preseaza marginile cu furculita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Oul se bate bine si cu un pensonas se ung plapiumioarele.
Se dau la cuptorul incins 25-30 min. la foc potrivit.
Se scot din cuptor cand sunt gata, se lasa putin la racorit si pe urma putem servi.