Pentru blat:
Blatul:
Mixam ouale cu zaharul spuma.
Adaugam uleiul si laptele.
Apoi punem praful de copt si esenta de rom.
La urma turnam faina in ploaie si o incorporam bine.
Luam o tava rotunda ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.
Dam la o temperatura potrivita(eu la trepta 3 ,5 am copt blatul).
Il lasam acolo pana este copt(cam 15-20 de minute maxim).
Cand e gata ,scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pentru insiropat:
Punem intr-un ibric circa 3 sferturi de cana de apa la infierbantat.
Punem plicul de cappucino intr-o cana , turnam apa fierbinte peste si invartim bine cu o lingurita.
Peste punem o lingura de amaretto si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Mixam putin smantana pana se ingroasa putin,nu foarte mult.
Adaugam mascarponele,apoi punem cate o lingura zahar pudra si tot mixam ,la treapta 2-3 a mixerului.
Dupa ce terminam de pus zaharul ,turnam si esenta de vanilie.
La urma ,punem cappucino ,pe care il incorporam cu o paleta.
Asamblare:
Asezam blatul pe un platou.
Il insiropam din abundenta cu cappucino-ul preparat.
Turnam crema deasupra si o uniformizam cu o paleta.
Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi.
O repartizam intr-o tavita in forma de margarete si o dam la frigider.
Cand s-au intarit ornam cu ele prajitura(puteti orna cu orice doriti .Eu am facut margarete pentru ca tocmai ce primisem formele cadou si eram nerabdatoare sa le incerc).
Sa aveti pofta!!!
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri lapte
- 1 lingura ulei
- 1 praf de copt
- 1 esenta rom
- 6-7 linguri faina
- 250 gr mascarpone
- 2 linguri smantana mai groasa
- 7-8 linguri zahar pudra
- 1 esenta vanilie
- 2-3 linguri cappucino clasic
- 1 plic cappucino
- 1 lingura amaretto
- 50 gr ciocolata amaruie
Blatul:
Mixam ouale cu zaharul spuma.
Adaugam uleiul si laptele.
Apoi punem praful de copt si esenta de rom.
La urma turnam faina in ploaie si o incorporam bine.
Luam o tava rotunda ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.
Dam la o temperatura potrivita(eu la trepta 3 ,5 am copt blatul).
Il lasam acolo pana este copt(cam 15-20 de minute maxim).
Cand e gata ,scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pentru insiropat:
Punem intr-un ibric circa 3 sferturi de cana de apa la infierbantat.
Punem plicul de cappucino intr-o cana , turnam apa fierbinte peste si invartim bine cu o lingurita.
Peste punem o lingura de amaretto si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Mixam putin smantana pana se ingroasa putin,nu foarte mult.
Adaugam mascarponele,apoi punem cate o lingura zahar pudra si tot mixam ,la treapta 2-3 a mixerului.
Dupa ce terminam de pus zaharul ,turnam si esenta de vanilie.
La urma ,punem cappucino ,pe care il incorporam cu o paleta.
Asamblare:
Asezam blatul pe un platou.
Il insiropam din abundenta cu cappucino-ul preparat.
Turnam crema deasupra si o uniformizam cu o paleta.
Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi.
O repartizam intr-o tavita in forma de margarete si o dam la frigider.
Cand s-au intarit ornam cu ele prajitura(puteti orna cu orice doriti .Eu am facut margarete pentru ca tocmai ce primisem formele cadou si eram nerabdatoare sa le incerc).
Sa aveti pofta!!!