Ingrediente:
- 150 gr orez basmati
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 felie grosuta de telina
- 250 gr mix de fructe de mare congelate
- 300 gr mix de creveti cu sparanghel
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml apa calda sau supa de legume
- sare
- piper
- 1/2 lingurita pudra de curcuma
Mai aveti nevoie:
- 150 gr rosii cherry
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- 2 linguri sos de soia
- oregano uscat
Mod de preparare:
Ceapa curatata o tocati marunt, la fel si usturoiul.
Telina curatata o taiati cubulete mici.
Intr-o cratita puneti uleiul de masline, ceapa, usturoiul si telina.
Le asezati pe aragaz, la foc potrivit.
Le sotati 2-3 minute, adaugati orezul si continuati sa amestecati inca 2-3 minute.
Adaugati mixul de fructe de mare si cel de creveti cu sparanghel.
Dupa alte 2-3 minute, turnati apa calda.
Presarati sare, piper si pudra de curcuma.
Amestecati totul bine, puneti un capac si lasati sa se gatesca la foc potrivit.
Invartiti din cand in cand.
Spre final, cand e scazuta bine apa, gustati sa vedeti daca este patruns orezul sau mai adaugati lichid. La mine nu a fost nevoie sa mai adaug apa.
Condimentati daca mai este nevoie, iar cand este gata, dati deoparte orezul.
Rosiile cherry spalate, le taiati pe jumatate.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si rosiile.
Le transferati pe foc si le sotati putin.
Presarati sare, oregano, stropiti si cu sosul de soia.
Mai lasati 1-2 minute pe foc, apoi dati departe.
Puneti pe farfurii orez, iar deasupra asezati din rosiile cherry trase la tigaie.
Acum este gata sa fie servit.
Pofta buna!