Ingrediente:
- 1 pulpa de ied si 1 picior din fata
- 3 bucati ceapa verde
- 4 bucati usturoi verde
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
- 3 foi de dafin
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura morcov tocat marunt
- 600 ml vin rosu
- 1 canita otet
Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa.
Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore.
Intr-o cratita pregatim baitul astfel:
Punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei, foile de dafin rupte bucatele, sare, piper si le amestecam bine.
Ceapa si usturoiul verde le curatam, le spalam, le taiem rondele si le punem in bait.
Punem carnea in tot acest amestec, acoperim cratita si o dam la frigider pana a 2 a zi, intre timp puteti sa o mai invartiti si pe cealalta parte.
A 2 a zi punem carnea intr-o tava, turnam si din bait dar nu tot.
Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul in tava.
Uleiul il picuram peste carne pentru putin luciu.
Acoperim totul cu staniol si dam tava la cuptor cam pentru 1 ora si jumatate - 2 ore.
In bucatarie va fi un miros imbatator si o sa va cuprinda o pofta ( cam asa au patit ai mei, eu am fost mai reticienta daca nu-mi place carnea asta:D )
Incercam cu o furculita iedul si cand este bine patruns, scoatem staniolul si mai lasam 15 minute pana prinde o crusta aurie.
O scoatem din cuptor cand este gata si o tinem acoperita pentru a ramane frageda.
Pofta buna dragilor, nu uitati sa nu faceti exces si langa aceasta friptura sa puneti si un pahar de vin rosu!
Trebuie sa-l fac si eu... Delicios arata!
RăspundețiȘtergerePaste fericit fata draga!
Simona au mancat ai mei si au fost foarte, foarte incantati. Era atat de bine patrunsa si condimentata asa cum trebuie. Iti recomand reteta...Paste fericit!
ȘtergereFoarte frumos arata! Paste fericit alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergerePaste fericit si multumesc de apreciere!
ȘtergereHristos a înviat, Rocsi! Paște fericit și ție!
RăspundețiȘtergereAdevarat a inviat si Sarbatori binecuvantate tie si intregii familii. Pup!
ȘtergereSarbatori fericite !!
RăspundețiȘtergereMultumesc asemenea Magda!
ȘtergereHristos a inviat!!!Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereAdevarat a inviat. Paste fericit!!!
ȘtergereImi place cum arata, de ce nu mananci si tu o bucatica? Eu sunt de parere: mananca pana ai ce :D, mai ales daca ai asa carne buna!Eu nu m-as da inapoi in nici un caz :P.
RăspundețiȘtergereIti doresc sarbatori fericite si mult succes in continuare cu blogul.
Mie daca daca nu imi place mirosul la carnea cruda nu mananc nici pregatita oricat de aromata ar fi sincer. Poate acum ceva ani as fi mancat, insa intre timp de cand au aparut ceva probleme de sanatate cu ficatul am renuntat la multe si nu mai suport toate guturile. Da sunt o mofturoasa, dar am noroc ca imi gatesc si nu mananc nimic costisitor, din contra imi plac cartofii, mazarea, fasolea, mancarurile astea simple, iar ca si carne prefer puiul, si acela pregatit la gratar sau cuptor in nici un caz prajit. Poate gresesc pentru ca unii saracii nu au ce manca cu zilele probabil, dar daca as manca lucruri ce nu-mi plac mi-as face rau singura. Multumesc pentru apreciere si Paste fericit!
ȘtergereHristos a inviat!
RăspundețiȘtergereNumai retete delicioase la ine pe blog! :*
Adevarat a inviat..Multumesc mult pentru apreciere!
Ștergere