joi, 21 iunie 2012

Shepherd's Pie

O reteta vazuta la draga bucatareasa Dia ce m-a tot facut sa stau cu gandul la ea.Mi-a placut mult inca de cum a postat reteta si abia asteptam sa o fac.Desi se prepara cu carne de miel, cei ce nu iubesc mielul o pot pregati cu orice fel de carne doresc:pui, porc, curcan, etc.Eu am pregatit-o cu un muschiulet de porc.Sper sa va placa!

Ingrediente:
  • 700 gr muschi de porc 
  • 2 cepe uscate
  • 4 cepe verzi
  • 4 morcovi
  • 1 rosie
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 600 gr cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
Mod de preparare:
Spalam muschiul de porc, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem cubulete.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele.
Ceapa uscata o curatam, o spalam si o tocam.
Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam , iar cozile le taiem rondele.
Rosia o curatam de pielita si o taiem felii.
Rosiile in suc propriu le facem cubulete.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa uscata, iar de la cea verde doar parte alta pentru inceput si o lasam 1 minut pe foc, apoi punem carnea si o rumenim putin.
Punem 1 lingurita boia de ardei dulce.
Adaugam si morcovul, apoi apa cat sa cuprinda carnea.
Lasam sa fiarba, cratita fiind acoperita, pana ce muschiul este pe jumatate patruns.
Mai spre final punem si cozile de ceapa, rosia si rosiile in bulion, sare si piper dupa gust .
Mai dam 3-4 clocote si tragem cratita de pe foc.
Curatam usturoiul, il pisam si il adaugam si pe acesta.
Tot acest amestec cu carne il punem intr-un vas yena, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa.
Punem lapte, unt si pregatim un piure.
Cu ajutorul unui ornator, punem piure deasupra preparatului de mai sus.

Dam vasul in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam placinta circa 1 ora, pana cartofii prind o culoare aurie.
Cand este gata o scoatem la racorit apoi putem servi.
Pofta buna!!!!!
Sursa de inpiratie

miercuri, 20 iunie 2012

Cannelloni cu branza si verdeata

Ingrediente:
  • 10 tuburi cannelloni
  • 350 gr branza de vaci
  • 2 cepe verzi
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
Sos bechamel:
  • 550 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Intr-un bol punem branza.
Ceapa o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Punem peste branza verdeata si ceapa, apoi dam gust cu sare si piper.
Punem si cele doua si amestecam bine.
Cu aceasta compozitie umplem cannelloni.

Sosul bechamel:
Intr-o cratita punem untul la topit.
Adaugam faina si amestecam bine.
Laptele il turnam treptat, dar sa fie putin caldut.
Amestecam cu un tel pana se dizolva bine faina si nu se formeaza nici un cocolos.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, mai invartim din cand in cand.
Punem un praf de sare,  unul de piper si cand s-a ingrosat putin tragem sosul de pe foc.
Ungem un vas yena, termorezistent sau de care doriti, cu uleiul.
Asezam pastele umplute, iar deasupra venim cu sosul, pe care il distribuim uniform.

Deasupra presaram putin patrunjel verde.

Dam vasul in cuptor, apoi dam si drumul la cuptor.
La inceput vasul sa fie acoperit, iar mai spre final dati capacul la o parte ca sa prinda putina crusta.
Cand sunt gata le scoatem la racorit.
Pofta buna!

luni, 18 iunie 2012

Frappe ciocolatos

Ceva rece si usor de pregatit in casa pentru zile toride !!!

Ingrediente:
  • 1 plic frappe 
  • 150 ml lapte (sau apa plata daca nu va place laptele)
  • 4 linguri si 1/2 inghetata de ciocolata
  • 4 cuburi de gheata
  • ciocolata rasa
  • 1 praf cacao
Mod de preparare:
Intr-un blender punem pliculetul de frappe, laptele, cuburile de gheata si 4 linguri de inghetata.
Dam drumul la blender la viteza mare pana preparatul nostru face spuma.
Cand este gata il turnam in pahar.
Deasupra punem o jumatate de lingura de inghetata, insa usor ca sa nu se lase pe fundul paharului.
Peste radem ciocolata si presaram un praf de cacao.
Simplu nu????
Sa aveti pofta !!!!

duminică, 17 iunie 2012

Ciuperci umplute

Ingrediente:
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 3 cepe verzi
  • marar verde
  • 8 felii muschi file
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
Mod de preparare:
Ciupercile le spalam si le lasam pe un prosopel curat sa se scurga apa.
Scoatem coditele si le taiem bucatele.
Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam marunt iar cozile le facem rondele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi adaugam coditele de la ciuperci taiate.
Lasam tot acest amestec sa scada putin.
La sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.
Tragem tigaia de pe foc si lasam 5 minute la racorit.
Muschiuletul il taiem cubulete.
Mararul il spalam si il tocam marunt.
In compozitia cu ceapa incorporam muschiul, mararul, apoi cele doua oua si amestecam bine.
Ungem o tava cu putin ulei si punem hartie de copt.
Asezam ciupercile in tava, apoi cu o lingurita luam din compozitie si le umplem.
Nu le umplem cu varf, deoarece ele scad si va iesi compozitia in afara.
Deasupra fiecarei ciupercute punem cate o bucatica mica de unt, dar si intre ele.

Bagam tava in cuptorul incins pentru 40-50 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem putin la racorit, apoi servim.
Sa aveti pofta!

joi, 14 iunie 2012

Rasturnata cu visine si frisca

Am zis sa termin cu provizia de visine de anul trecut si sa prepar ceva de sezon.Am ales aceasta rasturnata (asa mi-a venit sa ii zic) cu putina frisca pentru un desert pe gustul nostru.Sper sa va placa!

Ingrediente:
  • 1 borcan 800 gr de visine fara samburi
  • 5 oua
  • 6 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10-12 linguri faina
  • 10 linguri smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra simplu
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Ouale le separam.
Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam uleiul, apoi apa minerala.
Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.
Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn.
Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam visinele in tava iar deasupra turnam compozitia pregatita mai sus.


Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare).
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.

Acum o lasam pana este bine racita.
Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste putin.
Punem zaharul pudra cu gust de vanilie si cel simplu, apoi coaja rasa de lamaie.
O batem in continuare pana se intareste.
Cu ajutorul unui sprit ornam rasturnata cu frisca dupa preferinta.
Dam la rece apoi servim.

miercuri, 13 iunie 2012

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ingrediente:
Pentru perisoare:
  • 350 gr carne tocata (vita + porc)
  • 1 lingura orez
  • marar verde
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
Pentru ciorba:
  • 1 costita afumata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei galben
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 cana bors
  • cateva fire de fidea
Mod de preparare:
Spalam putin costita.
Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita.
Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul rosu si galben il taiem cubulete.
Rosia o decojim si o facem bucatele mici.
Dupa ce costita a fiert cam 20-25 minute adaugam toate legumele taiate.
Acoperim oala si lasam la fiert pana ce costita este fiarta cam pe 3/4..
Perisoarele:
Orezul il spalam bine si il fierbem.
Carnea tocata o amestecam cu sare si piper dupa gust.
Punem grisul, ouale, marar verde tocat si orezul fiert.
Amestecam pana omogenizam compozitia.
Ne udam mainile cu putina apa si formam perisoarele.
Le dam drumul in ciorba usor si le lasam sa fiarba, dar la foc nu foarte iute.
Cand au fiert suficient si perisoarele, dam gust cu sare si piper, apoi adaugam borsul.
Lasam sa inceapa iar sa fiarba si dam drumul si firelor de fidea.
Dupa 7-8 minute, de cand punem fideaua, ciorba este gata.
Tragem oala de pe foc, adaugam mararul si patrunjelul verde tocat.
Lasam putin la racorit, apoi e numai buna de servit.