joi, 20 septembrie 2012

Pulpa de porc umpluta cu ou fiert in sos de rosii

Ingrediente:
  • 1 bucata de pulpa de porc cam de 650 gr
  • 1 morcov mic
  • cateva bucatele kapia
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 oua
  • 3 rosii mari de gradina
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Ouale le punem intr-un ibric si le lasam sa fiarba sa fie tari.
Cand sunt gata le lasam sa se racoreasca si le decojim.
Morcovul il curatam, il spalam si il facem feliute.
Usturoiul il curatam si il spalam.
Rosiile le spalam si le punem intr-un vas in care fierbe apa pentru cateva secunde.
Le scoatem intr-o farfurie, le decojim pielita apoi le dam pe razatoare.
Pasta de rosii obtinuta o condimentam cu sare, piper si putin busuioc.
Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet.
O gaurim cu un cutit si introducem ouale fierte.
Pe ici colo mai facem gaurele mici si punem cateii de usturoi si bucatele de ardei kapia.
La capete unde introducem ouale prindem cu cate o scobitoare.
Ungem un vas yena cu ulei si punem pasta de rosii pregatita.
Peste asezam pulpa, o condimentam cu sare, piper, boia dulce, cimbru si busuioc.
Punem bucatelele de morcov si cubulete de kapia.

Acoperim vasul cu capac si il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si reglam o temperatura nu foarte mare, ci una potrivita.
Din cand in cand mai stropim muschiul cu sucul lasat de rosii.
Il lasam in cuptor cam 2- 2 ore si jumatate, pana este foarte bine patruns.
Il scoatem apoi sa se racoresca si servim.
Sa aveti pofta!



vineri, 14 septembrie 2012

Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

Ingrediente:
  • 15 ardei
  • 6-7 rosii mari de gradina
  • 350 gr kaizer
  • 750 gr carne tocata de curcan
  • 1 canita orez
  • 4 cepe mari
  • 2-3 morcovi
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3/4 cana ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ou
Mod de preparare:
Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il dam pe razatoare.
Punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si o inabusim 5 minute, apoi si morcovul.
Incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.
Orezul il spalam in 2-3 ape, apoi il punem intr-un bol.
Peste punem carnea, amestecul de morcov cu ceapa, kapia razuita.
Verdeata o spalam si o tocam marunt.
O punem in umplutura, condimentam cu sare, piper, putin cimbur uscat.
Adaugam si oul, apoi cu o lingura de lemn amestecam compozitia.

Cu o lingurita umplem ardeii cu aceasta compozitie pregatita si le punem capacul la loc.
Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde.
Asezam intr-o oala felii de rosii, cateva felii de kaizer, un fir de marar apoi ardei umpluti si tot asa pana terminam ardeii.

Ultimul strat trebuie sa fie format din felii de rosii.
Acoperim cu apa ardeii, punem un capac si ii bagam in cuptorul incins.
Ii lasam pana sunt bine facuti.
Cand sunt gata ii scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sa aveti pofta!


miercuri, 12 septembrie 2012

Ardei cu sos de rosii si garnitura de orez

Ingrediente:
  • 4 rosii mari
  • 3 ardei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • busuioc uscat
  • 1 canita orez
Mod de preparare:
Ardeii ii punem si ii coacem.
Ii lasam acoperiti cu un capac dupa ce i-am copt, apoi ii decojim, scoatem semintele si ii facem feliute.
Rosiile le spalam si le decojim.
Le taiem cubulete foarte mici( sau puteti sa le dati prin blender, eu am preferat sa le tai marunt).
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam rosiile, putina apa si lasam sa dea cateva clocote.
Punem bucatile de ardei copt, apoi condimentam cu sare si piper.
Lasam sa scada sosul, iar la sfarsit incorporam pasta de gogosari si presaram putin busuioc.
Tragem tigaia de pe foc si lasam la racorit.
Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu putina sare si piper.
Cand clocoteste punem orezul si il fierbem.
Il scurgem de apa cand este gata.
Pe o farfurie punem pe margini orez, iar pe mijloc ardei cu sos si servim.
Sa aveti pofta!

duminică, 9 septembrie 2012

Prajitura turnata cu mere si nuca

O prajiturica ce se topeste in gura sincer.Multumesc bucataras Ina!

Ingrediente:
Aluat:
  • 2 oua
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8-9 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
Umplutura:
  • 12-13 mere potrivite
  • scortisoara
  • 3-4 linguri zahar( daca va place mai dulce puneti mai mult)
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Umplutura:
Spalam merele si le curatam.
Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarcem zeama ce o lasa.
Punem uleiul intr-o tigaie.
Adaugam merele stoarse si zaharul.
Amestecam in ele pana se inmoaie putin, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si le tragem de pe foc pentru a se racori.
Cand se racoresc, incorporam nuca.
 Aluat:
Am mixat spuma albusurile, apoi punem zaharul treptat.
Incorporam galbenusurile, uleiul si laptele.
La urma punem praful de copt si faina, apoi aromatizam cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam cu faina.
Punem jumatate din compozitia de aluat in tava.
O dam in cuptorul incins pentru 3-4 minute cat sa se coaca doar putin.
Scoatem tava, intindem umplutura de mere cu nuca si deasupra punem restul de aluat pe intreaga suprafata.
Bagam prajitura iarasi la cuptor pana se rumeneste frumos.
O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie

 

joi, 6 septembrie 2012

Bruschete



Ingrediente:
  • 1 bagheta pregatita in casa (sau cumparata)
  • 3 rosii de gradina
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper proaspat rasnitat
  • busuioc proaspat (sau uscat)
  • 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Daca va doriti sa pregatiti baghete in casa, aveti reteta aici: Rocsy in bucatarie: Baghete de casa.

Bagheta o taiati felii nu foarte groase, cu un cutit zimtat. Eu am folosit bagheta coapta in casa.
Le stropiti cu putin ulei de masline, apoi le rumeniti fie pe o tigaie pe aragaz, fie intr-o tava la cuptor.
Rosiile le spalati si le taiati cubulete.
Condimentati cu putina sare, piper proaspat rasnitat si o lingura de ulei de masline (sau mai mult, dupa preferinte).
Tocati cate frunze verzi de busuioc, le adaugati peste rosii si amestecati.

Curatati catelul de usturoi, luati feliile de bagheta coapte si le frecati cu usturoi. 
Mai exista si varianta in care puteti adauga usturoiul tocat peste rosii.
Cu lingura luati din amestecul de rosii, asezati pe fiecare felie de bagheta. 
Daca au lasat prea multa zeama rosiile nu este o problema, nu o aruncati, ci o serviti cu putina bagheta, ca este cea mai buna, eu asa zic, mai ales vara, cand rosiile sunt savuroase!
Decorati cu frunza de busuioc si serviti.
Sa aveti pofta!







Pulpe de pui cu ciuperci si legume la cuptor

O combinatie foarte buna si consistenta dupa parerea mea.Imi pare rau ca nu am reusit sa fac niste poze mai frumoase, astazi fiind innourat mai greu cu lumina naturala!

Ingrediente:
  • 3 pulpe de pui
  • 400 gr ciuperci taiate la borcan( sau proaspete)
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml vin rosu
Mod de preparare:
Pulpele de pui le parlim putin pe flacara de puful ce il mai au.
Le spalam bine sub jetul de apa calda.
Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam in 3-4 ape.
Ardeiul kapia il spalam, il curatam de cotor si seminte si il taiem in 6 bucati.
Morcovul il radem de coaja, il spalam si il taiem bucati mari.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem pe jumatate.
Usturoiul il curatam, iar rosia o decojim si o taiem in doua.
Toate legumele le maruntim cu robotul sau cu masina de tocat daca nu detineti un robot.
Ungem un vas yena cu ulei.
Pulpele le condimentam cu sare si piper pe ambele parti.
Le asezam in vas si le presaram cu busuioc.
Asezam ciupercile peste pui, apoi legumele maruntite.
Turnam vinul peste, putina apa si presaram un praf de sare deasupra.
Acoperim vasul cu capacul si il bagam in cuptor.
Dam drumul la foc si lasam sa se pregatesca pulpele la foc potrivit.
Cand este patrunsa carnita, zeama a scazut bine si au prins putina crusta deasupra, scoatem vasul din cuptor.
Lasam sa se racoreasca si sevim.
Sunt o bunatate, va garantez!