joi, 10 iulie 2014

Limonada cu visine

Mmmm, delicioasa, atat pot sa zic...Nu ma gandisem deloc pana acum sa fac limonada cu visine si cumparand cateva ca sa pun la borcane pentru prajituri, caldura mare, sete si mai mare, asa mi-a venit ideea asta. Sa o pregatiti  macar o data si nu o sa regretati! :)

Ingrediente:
  • 1.5 litri apa plata
  • 300 gr visine
  • 7-8 linguri zahar
  • 1 lamaie si 1/2
Mod de preparare:
Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii.
Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta din urma, se topeste.
Spalam lamaia, una o stoarcem de zeama, iar jumatatea o taiem feliute.
Adaugam visinele cu tot cu sucul sau.
Amestecam si dam peste noapte la frigider. Daca o pregatiti dimineata, spre seara o puteti bea.
A doua zi, o strecuram si servim.
Este un rasfat ;)




miercuri, 9 iulie 2014

Cornulete cu untura si iaurt

Daca vreti niste cornulete super, super fragede, cu siguranta astea sunt. Cum le-am scos din cuptor, 5 minute le-am lasat la racorit, apoi am mancat jumatate de tava eu si prietenul meu. Fiind umplute cu nuca, asa cum imi place, nu am putut sa ma abtin doar sa gust :D..Delicioaseeee!!!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 200 gr untura
  • 200 gr iaurt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 500-550 gr faina
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 canita lapte fierbinte
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.
la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.
Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.

Umplutura:Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.
Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.

Pe masa de lucru presaram putina faina alba.
Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.
Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.
La fel procedam cu toate cornuletele.
Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.
Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.
Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.
Pofta buna!







luni, 7 iulie 2014

La picnic cu Sun Food!

Am avut o mare bucurie cand curierul mi-a batut la usa cu un pachetel plin de conserve, 100% naturale, de la Sun Food. Ma intrebam cu ce ocazie le-am primit, ca nu castigasem si nu participasem la nici un concurs. Am deschis si surpriza, era o invitatie la un picnic, l care puteti participa si voi, regulamentul este aici: regulament. Imi doream mult sa merg la un picnic, desi, nu prea sunt locuri asa frumoase. Ba era vremea ploioasa, ba nu gaseam un loc si eram putin tristuta ca nu pot onora invitatia. M-am hotarat asa deodata sa fac ceva bunatati din conserve si sa o luam la picior. Ne-am pornit spre un loc, care, candva, era de o mare frumusete, insa acum, cum nimeni nu mai ingrijeste acel loc, ne-am lovit de o surpriza neplacuta si abia am gasit un mic colt unde sa ne asezam.

A trecut si asta, am asezat masa pentru picnic, ne-am strans toti in jurul sau, vreo 5 la numar, eu, mama, iubitul meu si o prietena cu copilul, si am savurat toate bunatatile.




Multumesc mult Sun Food pentru aceasta invitatie, a fost o mare onoare sa pot participa si sa ma bucur inca o data de produsele voastre naturale.
Acum probabil va intrebati ce am pregatit? Ei bine, mari sofisticarii nu am facut, am ales lucruri simple, care sa nu ne cada greu, sa le putem cara pe un drum putin mai lung si calduros.
Pai am inceput cu o pizza pe care am pus niste mini chiftelute, ciuperci Sun Food, boabe de porumb Sun Food, masline, ardei rosu, putina sunca de curcan si cascaval.
Am mai pregatit o salata lejera, cu ton Sun Food, boabe de porum Sun Food, naut Sun Food, masline, ardei galben, ardei kapia si putin patrunjel verde tocat. Aceasta salata am stropit-o cu un dressing format din ulei de masline, otet balsamic, piper si sare.
Trebuia si un desert, nu? Am facut pancakes cu putina branza de vaci, servite cu bucati de ananas Sun Food si un sos caramel...Mmmm ce ne-am mai infruptat din toate! :)


Chiar daca nu a fost cel mai minunat loc de pe pamant, noi ne-am simtit bine, am servit absolut totul, am stat la aer curat, am povestit, asa cum se intmpla alta data, iar asta m-a bucurat cel mai mult!



duminică, 6 iulie 2014

Mancare de pastai la cuptor

Sa fiu sincera, mai mereu pregatesc pastaile scazute, intr-un mod simplu, in ceaun, asa cum ne-am obisnuit inca din copilarie. Insa simteam nevoia de o schimbare, si vorba prietenului, mai fa si tu pastaile altcumva ca altfel ne plictisim repede de ele, doar eu nu ma plictisesc de ele :D..Asa ca, am ales de aceasta data o reteta putin mai altfel, dar cu un mare succes la toata familia, ceea ce m-a bucurat enorm :)

Ingrediente:
  • 1 kg pastai verzi
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 morcov
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor.
Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime, apoi rondele.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, rosiile morcovul si le inabusim putin.
Stropim cu apa si lasam pana ce legumele se inmoaie putin.
Adaugam pasta de tomate, o cana de apa, sare si piper dupa gust, mararul si busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul peste legume.
Amestecam bine si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Tragem tigaia de pe foc, punem pastaile si invartim.
Turnam acest amestec intr-un vas ceramic si nivelam.

Introducem mancarea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, gustam putin sa vedem daca sunt gata.
Cand sunt bine patrunse, le scoatem, le lasam putin sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta dragilor!



sâmbătă, 5 iulie 2014

Prajitura turnata cu branza si visine

Eram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand am dat peste aceasta reteta la Criss am zis sa o incerc si eu. A iesit divina, peste asteptarile mele si nu ne mai puteam dezlipi de langa tava. Macar o data trebuie sa o incercati. Multumesc pentru reteta Criss.

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 5 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 500 gr visine
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra
Mod de prepararare:
Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Blatul: 
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.
Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.
Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.

Umplutura:Amestecam branza cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.
Scoatem blatul din cuptor, intindem crema de branza, apoi asezam visinele care le trecem mai intai prin pesmet.
Restul de blat il turnam uniform peste prajitura.

Reintroducem tava in cuptor pana prajitura prinde o culoare rumena deasupra, cam 35-40 de minute dureaza.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar si servim.
Pofta buna!











duminică, 29 iunie 2014

Salata cu pui si ciuperci

Imi plac mult acest gen de salate, pentru ca mi se par usoare si daca am si o feliuta de paine prajita langa, atunci e perfect. Poate fi pregatita cand aveti musafiri, puteti umple cu ea rosii, ardei, aveti multe alternative.

Ingrediente:
  • 1 piept de pui mic dezosat
  • 1 borcan mic cu ciuperci (eu am folosit de la Sun Food, pentru ca au conserve fara aditivi, 100% naturale)
  • 7 linguri mazare fiarta (optional)
  • 3 crengute marar verde
  • sare 
  • piper
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingura mustar 
  • ulei
Mod de preparare:
Pieptul de pui il punem intr-o cratia cu apa la fiert, cu putina sare, piper si patrunjelul uscat.
Cand este bine patruns il scurgem de apa, il lasam sa se racoreasca apoi il taiem cubulete.
Ciupercile le spalam si le punem la fiert pentru 15 minute. Le scurgem, le lasam sa se raceasca si le taiem marunt.
Intr-un bol amestecam puiul, ciupercile, mazarea iar deasupra presaram mararul verde, tocat marunt.
Intr-un vas mixam galbenusul crud, cu cel fiert trecut prin sita si mustarul.
Punem ulei in fir subtire, mixam continuu intr-o singura directie si facem maioneza atat cat este nevoie.
Peste salata punem maioneza, amestecam, iar la final ii dam gust cu sare si piper.
Pofta buna!