luni, 3 noiembrie 2014

Tarta cu branzeturi

M-am gandit sa incepem saptamana cu o gustare buna, cu branzeturi...Sincer eram in pana de idei, nu prea mai stiam ce sa pregatesc sa poata fi luat si la pachet, am tras un ochi prin frigider si uite asa m-am decis sa fac aceasta tarta...

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 1 lingura ulei
Pentru umplutura:
  • 200 gr crema de branza
  • 150 gr cas de oaie
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 carnacior uscat (optional)
  • cateva fasii ardei kapia
Mod de preparare:
Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam.
Turnam apa minerala treptat, pana obtinem un aluat usor de modelat.
La final incorporam uleiul.
Acoperim vasul si lasam sa dospeasca aluatul 15-20 de minute.
Umplutura:
Cascavalul si casul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le punem intr-un bol impreuna cu crema de branza si le amestecam.
Incorporam oul, putin piper si busuiocul uscat.

Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtirica, rotunda.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat si taiem marginile.
O intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza si o nivelam.
Deasupra asezam rondele de carnacior si fasii de ardei kapia.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor. Poate fi servita atat rece cat si calda!
Pofta buna!






sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

Un desert cremos, aromat, delicios pentru acest sfarsit de saptamana. Trebuie sa ne rasfatam putin, nu e asa?

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
Pentru sirop:
  • 1/2 cana cu apa
  • 1 lingura cu varf zahar
  • 5-6 fasii coaja rasa de portocala
Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 3 linguri smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 gr fructe de padure congelata
  • 2 linguri ciocolata rasa
Mod de preparare:
Blatul:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul, apoi iaurtul si zaharul cu pastai de vanilie.
Faina o amestecam cu praful de copt, le adaugam in compozitia de mai sus, iar la final cacaoa.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia in ea.

Introducem blatul in cuptorul incins pentru 15-20 de minute, cand blatul este copt, facem testul cu scobitoarea.
Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Siropul:
Punem toate ingredientele intr-un ibric si le transferam pe foc.
Lasam siropul sa fiarba circa 4-5 minute, apoi il luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Crema:
Punem mascarponele, smantana, zaharul pudra intr-un bol si le mixam spuma.
Aromatizam crema cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.

Asezam blatul pe un platou, il insiropam.
Punem crema, o nivelam iar deasupra asezam fructele de padure.

Pe margine presaram ciocolata rasa.
Dam la rece, apoi servim.
Sa aveti pofta si week-end placut!









miercuri, 29 octombrie 2014

Pachet cu pui si cascaval

Cand sunteti in pana de idei, de timp, vreti ceva de luat a doua zi la servici, eu zic ca acest pachet este o solutie grozava!

Ingrediente:
  • 2 foi de placinta
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 3 linguri cascaval ras
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 varf de lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel si il batem cu ciocanul de snitele, dar nu prea tare sa nu il zdrobiti.
Intr-un bol amestecam mustarul, pasta de rosii, sare, piper, boiaua de ardei dulce, putin busuioc uscat, 1 lingura ulei si usturoiul curatat si taiat feliute.
Frecam cu o lingurita tot acest amestec, punem pieptul de pui si il invartim pe toate partile. Il dam la rece 15-20 de minute.

 
Dupa acest timp, scoatem pieptul de la frigider, incingem o tigaie grill si il rumenim pe ambele parti.
Asezam prima foaie de placinta pe masa de lucru, o ungem cu ulei, asezam a doua foaie.
Pe un capat presaram putin cascaval ras, punem puiul peste, apoi iar cascaval.
Impachetam frumos, iar capetele le ungem cu ou batut apoi le indoim.

Asezam pachetul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il ungem cu ou.
Il introducem in cuptorul incins pana prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, il scoatem si servim. Pofta buna!




luni, 27 octombrie 2014

Tocanita din cotlet de porc cu ghebe

Nimic mai simplu, mai bun si mai gustos! Va poftesc la tocanita astazi!

Ingrediente:
  • 500 gr cotlet de porc dezosat
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 250 gr ghebe fierte
  • 1 catel mare de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita boia de ardei iute
  • 2 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam cotletul, il tamponam cu un servetel si il taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa si o tocam.
Ardeiul galben si kapia il facem cubulete, ghebele le taiem bucatele mici.
Incingem uleiul intr-o cratita.
Punem carnea, o rumenim putin, adaugam ceapa, ardeiul galben, kapia si le innabusim 2-3 minute.

Incorporam ghebele, apoi turnam apa cat sa acoperim carnea.
Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei iute, punem un capac si lasam sa scada la foc potrivit.
Dupa un timp incercam carnea sa fie bine patrunsa si cand este gata, zeama scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si usturoiul curatat si pisat.

Mai dam 2-3 clocote si tragem cratita de pe foc.
Deasupra presaram patrunjel verde, tocat marunt.
Sa aveti pofta!




duminică, 26 octombrie 2014

Gogosari copti, umpluti cu cascaval si ou

Ii multumesc Magdei pentru aceasta reteta minunata, de care ai mei au fost foarte incantati! Va recomand sa incercati macar o data si nu o sa regretati ;)

Ingrediente:
  • 4 gogosari (de preferat mai mari)
  • 4 oua
  • 100 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 cubulet de unt
  • marar uscat
  • busuioc uscat
Mod de preparare:
Coacem gogosarii, pe o tigaie grill (sau pe ce doriti voi), ii punem intr-o cratita, presaram sare, ii acoperim si ii lasam acolo pana se racesc. Nu ii coaceti foarte tare pentru ca riscati sa se rupa cand ii curatati.
Dupa ce s-au racit, ii curatam usor de pielita, le scoatem cotorul si semintele.
Ungem un vas termorezistent cu unt.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
In fiecare gogosar punem cascaval ras, apoi spargem cate un ou ( la mine gogosarii au fost micuti si a mai curs albusul pe langa).
Presaram sare, piper, putin marar si busuioc uscat.
Introducem gogosarii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana ouale sunt facute, cam 20 de minute dureaza.
Cand sunt gata ii scoatem si ii servim calzi.
Pofta buna!




sâmbătă, 25 octombrie 2014

Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Nu avem nici o ocazie speciala, nici o aniversare, dar din cand in cand, imi place sa ii rasfat pe ai mei cu un tort! Un ciocolatos super delicios, atat pot sa zic despre acest tort!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite praf de copt
Crema:
  • 3oo ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 250 gr mascarpone 
  • 1 compot de mandarine(350 gr)
  • fulgi de ciocolata alba
Mod de preparare:
Blatul:
Puteti pregati blatul o data sau sa coaceti doua foi, rand pe rand. Eu coc foile pe rand ca imi ies mai bine.
Mixam 3 galbenusuri spuma cu 3 linguri de zahar.
Incorporam 2 linguri de ulei, apoi 1 lingurita praf de copt, 2 linguri si 1/2 faina, 1 lingura cacao.
Albusurile le mixam separat, apoi, cu o paleta, le incorporam usor in compozitia de mai sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 26 cm, turnam compozitia.
Introducem blatul in cuptor pentru 10-12 minute. La fel procedam cu a doua foaie.

Crema:
Intr-un tuci sau un vas cu fundul mai gros, punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida.
Le transferam pe foc, amestecam continuu pana de topeste ciocolata, aveti grija sa nu fiarba.
Cand ciocolata este topita, luam vasul de pe foc, dam la rece crema cateva ore.
Dupa acest timp, mixam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam mascarponele si mai mixam foarte putin.

Asezam prima foaie de blat pe un platou, il insiropam cu zeama din compotul de mandarine, punem cam 1/3 din crema si nivelam. Punem bucati de mandarine.

 
Venim cu a doua foaie, insiropam, imbracam tortul cu crema si mai oprim 4-5 linguri.
Crema oprita o punem in pos si facem cateva floricele pe tort.
Decoram cu mandarine si fulgi de ciocolata alba.
Dam la rece apoi servim!
Pofta buna!