miercuri, 6 mai 2015

Chec cu vanilie si ciocolata

M-am gandit ca nu aveti nimic dulce pentru maine la cafea si am venit sa va las o pufosenie de chec!

Ingrediente:
  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 9-10 linguri faina
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. O dam deoparte sa se racoreasca.
Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul.
Adaugam uleiul, apoi laptele, praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie.
Punem semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala, apoi faina.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta, in compozitia de galbenusuri, cu miscari usoare.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, punem cam 3/4 din compozitie si o nivelam.
In compozitia pastrata punem ciocolata topita, amestecam.

Punem lingura cu lingura compozitia de ciocolata peste cea alba, apoi cu o furculita il modelam putin.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Cam 35 de minute dureaza.

Cand este gata il scoatem sa se raceasca si servim!





sâmbătă, 2 mai 2015

Prajitura cu branza si piersici

O super, super prajitura, un deliciu pe placul tuturor, bine cei care nu mananca branza cu siguranta nu o vor agrea, in rest mananci si nu iti vine sa te mai opresti...Eu garantez pentru ea ;)

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 cana rasa cu faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 125 gr mascarpone
  • 1/2 cana zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 jumatati de piersici din compot, fara pielita (am folosit de la Sun Food)
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Aluatul:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul.
Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom.
La final incorporam faina, treptat.

Crema:
Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta.

Jumatatile de piersica le facem felii.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm.
Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile.
La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura.

Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!
Sa aveti pofta dragilor!






miercuri, 29 aprilie 2015

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 4 linguri iaurt
  • 1/2 cana lapte
  • 4 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 100-150 gr cascaval
  • 5-6 felii muschi file mai grosute
  • 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea.
Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul, o punem peste faina impreuna cu iaurtul.
Incepem sa le amestecam cu mana.
Laptele, pe care il punem pe foc pana devine caldut, il turnam treptat, timp in care noi framantam.
Cand aluatul devine omogen, elastic, adaugam uleiul, mai framantam 3-4 minute pana il incorporam bine.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit 40-50 de minute.

Umplutura:
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Muschiuletul il taiem cuburi potrivite.
Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru, pe care presaram putina faina.
Il impartim in 12 bucati, aproximativ egale.
Cu mainile intindem putin fiecare bucata de aluat, punem muschiulet, cascaval ras, pe mijloc.

Impachetam marginile spre interior, lipim bine sa nu ramana nici o gaura, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie cu partea impachetata in jos.
Batem oul spuma, le ungem cu un penson, apoi le introducem in cuptorul incins.

Reglam o temperatura potrivita, lasam painicile acolo pana sunt frumos rumenite.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 10 minute la racorit, apoi le invelim cu folie.
Sa aveti pofta!





duminică, 26 aprilie 2015

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Ingrediente:
  • 300 gr aluat foietaj
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua + 1 pentru uns
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura mica marar verde
  • 2 linguri smantana
  • 6 linguri boabe de porumb (eu am folosit de la Sun Food)
  • sare
  • piper
  • mac
Mod de preparare:
Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta.
Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol.
Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.
Incorporam verdeata in branza, apoi ouale si smantana.
Dam gust cu sare si piper, iar la final adaugam boabele de porumb.

Presaram faina pe masa de lucru, punem foaia de aluat, o mai intindem putin, sa fie cam cat tava in forma de chec, pe care o vom folosi.
Tapetam cu hartie de copt tava, punem aluatul.
Turnam compozitia de branza in interior, o nivelam.
Marginile de aluat le taiem cu o rotita zimtata, apoi le impletim frumos peste branza.
Batem oul spuma, cu un penson ungem placinta, iar deasupra presaram mac.

Dam placinta in cuptorul incins, reglam temperatura cuptorului potrivita si o lasam acolo pana se rumeneste placinta dar in acelasi timp sa fie coapta.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.




joi, 23 aprilie 2015

Mini tarte cu ciuperci si porumb


Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 30 gr unt topit
  • 150-200 ml lapte caldut
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 1 borcan mic ciuperci taiate (am folosit de la Sun Food)
  • 6 linguri boabe de porumb (am folosit de la Sun Food)
  • cateva masline
  • 120 gr cascaval
  • 1 lingura susan
Mod de preparare:
Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana.
Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit.
Spre final mai picuram lapte, pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:
Scurgem ciupercile de zeama, le spalam sub jetul de apa, le asezam pe niste servetele sa se scurga din apa.
Maslinele le taiem feliute.
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru si il rasturnam.
Intindem o foaie potrivit de groasa, luam o forma de mini tarta, o punem cu gura in jos si decupam aluatul dupa ea. Mi-au iesit 8 cercuri din aceasta cantitate, formele fiind potrivite.
Asezam fiecare cerc de aluat in forma, il tapetam bine si pe peretii formelor. Le intepam cu o furculita.
Punem in fiecare ciupercute, boabe de porumb, felii de masline si cascaval ras. Deasupra presaram susan.

Asezam formele pe o tava, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand s-au rumenit, le scoatem, le lasam putin la racorit si le savuram.

Sa aveti pofta!






marți, 21 aprilie 2015

Cremsnit

Cremsnitul este o prajitura ce imi place foarte mult, dar nu am mancat din copilarie si nu facusem niciodata. Acum, la cererea unei prietene am pregatit. Este o prajitura super delicioasa, aromata, doar ca am facut o mica greseala, am pus unt ceva mai putin si crema nu a fost super cremoasa. Am adaugat untul in crema fierbinte, l-am incorporat si cand s-a racit am observat ca mai mergea putin unt. Eu la ingrediente o sa va scriu cu mai mult unt, ca sa va iese totul asa cum trebuie.

Ingrediente:
  • 3 foi de cremsnit
  • 1200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri amidon
  • 220 gr unt de 80% grasime
  • 1 pastaie de vanilie
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul.
Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat.
La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci.
Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, tragem cratitta de pe foc.
Untul il taiem cuburi, il incorporam treptat in crema fierbinte.

Asezam prima foaie, punem jumatate din crema calda, o nivelam.
Punem iar foaie, restul de crema si ultima foaie.

Presam usor cu mana, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, o pudram cu zahar, apoi o dam la rece.
Pofta buna!