luni, 8 iunie 2015

Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua


Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri iaurt
  • 8 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
Crusta:
  • 150 gr boabe de porumb (am folosit de la Sun Food)
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.
Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.
Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.
Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.

Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.
Crusta:
Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.
Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.
Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.

Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.
O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!






sâmbătă, 6 iunie 2015

Prajitura pufoasa cu capsuni

Sunt indragostita de aceste prajituri pufoase cu fructe. Profit de faptul ca sunt multe fructe proaspete acum pe piata, iar prajiturile ies asa aromate si buuuuune...

Ingrediente:
  • 4 oua mari
  • 8 linguri de zahar
  • 60 ml ulei
  • 120 ml lapte
  • 11 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 200-250 gr capsuni (eu am pus si o lingura de visine fara samburi)
Mod de preparare:
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel.
Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul.
Incorporam uleiul in fir subtire, apoi laptele.
Cernem faina, o incorporam in compozitia de mai sus impreuna cu praful de copt si esenta.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Le incorporam cu o paleta in amestecul de galbenusuri.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia de aluat.
O nivelam, punem bucatile de capsuni rasfirate.

Bagam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra, dar totodata sa fie coapta, facem testul cu scobitoare.

Cand este gata, o scoatem la racorit, o portionam si servim!




joi, 4 iunie 2015

Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi


Ingrediente: 
Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 170-200 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
Pentru topping:
  • 100 gr bacon
  • 1/2 borcan ciuperci taiate (am folosit de la Sun Food)
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 felie mozzarella
  • 150 gr cascaval
  • 250 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • busuioc uscat
Mod de preparare:
Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina.
Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si framantam pana obtinem un aluat elastic.
La final incorporam uleiul de masline.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca cam 40 de minute, intr-un loc ferit de curent.
Topping-ul:
Rosiile decojite le trecem prin blender.
Le punem intr-o cratita cu putina sare, piper, rozmarin si busuioc uscat.
Ii dam cateva clocote sa se ingroase putin, apoi lasam sosul la racorit.
Ciupercile le spalam, le tamponam cu un servetel, baconul il taiem cubulete.
Mozzarella o taiem cubulete mici, cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, il rasturnam.
Il impartim in doua, intindem doua foi potrivit de subtiri, le asezam in toua tavi rotunde, tapetate cu hartie de copt.
Le intepam cu furculita, le ungem cu sosul de rosii ce l-am pregatit.
Peste punem bucati de bacon, ciuperci, mozzarella, parmezan si cascaval, totul impartit in mod egal pentru ambele pizza.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc.
Se servesc calde! Sa aveti pofta!




marți, 2 iunie 2015

Sandwich-uri cu chifle la cuptor

Cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata racoroasa, putin mai devreme si sa pregatesti niste sandwich-uri la cuptor grozave? Cum ar fi sa le servesti cu o salata de legume? Cum ar fi sa simti si aroma cafelei? Va spun eu, este minunat! Am probat, deci stiu ;)

Ingrediente:
Pentru chifle:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 4 linguri iaurt
  • 2 linguri cu smantana de la temperatura camerei
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri de lapte, doar daca este nevoie
  • 1 ou pentru uns
  • susan
Pentru umplut sandwich-urile:
  • 4 felii muschi file
  • 4 felii dovlecel pregatite la gratar
  • cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita unt
Mod de preparare:
Chiflele:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina.
Adaugam oul, incepem sa le amestecam.
Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la mine nu a mai fost nevoie.
La final incorporam uleiul si mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 30-40 de minute.

Dupa ce a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Il imapartim in 8 bucati egale, formam bile, vor iesi nu foarte mari.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si le ungem.
Deasupra le presaram cu susan.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
Se scot, se lasa sa se racoreasca putin. Eu le-am pregatit de seara ca sa le am dimineata pentru sandwich-uri.

Pregatim sandwich-urile:
Cele 3 linguri de ulei le incingem intr-o tigaie, iar din cele doua oua pregatim ochiuri, pe care punem putina sare.
Luam 4 chifle, le taiem cate un capac.
Ungem baza cu putin unt, presaram putin cascaval ras.
Asezam o felie de muschiulet, apoi dovlecel, iar cascaval ras. Pe doua dintre ele vom pune cate un ochi.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, capacul il asezam langa.
Le introducem in cuptorul incins, pentru 10 minute, cat se topeste cascavalul.
Se servesc calde cu salata, cu o cana de lapte langa sau orice va mai place.





luni, 1 iunie 2015

Lapte cu orez si sos de capsuni

Daca tot este 1 iunie m-am gandit sa va aduc un desert al copilariei, un desert cu care am crescut, deloc sofisticat. Orezul cu lapte era desertul ce ne indulcea zilele petrecute la bunici. Eu l-am facut acum cu sos de capsuni, dar atunci il serveam simplu si in cantitate foarte mare. La multi ani copilasi, la multi ani tuturor, pentru ca in spatele chipului de adult toti avem sufletul de copil!

Ingrediente:
  • 100 gr orez
  • 350 ml lapte
  • 25 gr indulcitor Green Sugar (sau 3 linguri zahar)
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita unt
  • un praf de sare
Pentru sosul de capsuni:
  • 250 gr capsuni proaspete
  • 9 gr indulcitor Green Sugar (1 lingura zahar)
  • 1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare.
Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa.
Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la fiert cu indulcitorul.
Cand da in clocot, dam focul la mic, punem orezul si coaja rasa de lamaie.
Dam focul potrivit, lasam sa fiarba 5-6 minute.
Luam orezul de pe foc dupa acest timp, adaugam esenta de vanilie, untul si amestecam pana ce, acesta din urma, se topeste tot. Acoperim cu un capac pentru 15-20 de minute.

Sosul de capsuni:
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel, indepartam coditele.
Le taiem bucati potrivite, le punem intr-o cratita impreuna cu indulcitorul.
Le transferam pe foc, pasam cu lingura cateva din capsunile taiate, amestecam.
Cand incepe sa dea in clocot, punem amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece.
Dam focul micut, amestecam, lasam sa dea cateva clocote si sa se ingroase putin.

Asezam in cupe laptele cu orez, sosul de capsuni si servim.
Ai mei au preferat sa il consume rece! Sa aveti pofta!




miercuri, 27 mai 2015

Pancakes cu inghetata si sos de mure

Am primit saptamana trecuta indulcitor natural de la Green Sugar si am fost curioasa sa il testez. Am pregatit repede niste pancakes, un sosulet de mure, inghetata de la congelator si uite asa imediat a fost gata desertul. O bunatateeeee...

Ingrediente:
Pentru pancakes:
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana groasa, de la frigider
  • 25 gr unt
  • 15 gr indulcitor Green Sugar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
Pentru sos:
  • 1 canita mure
  • 9 gr indulcitor Green Sugar
  • inghetata de fucte de padure pentru servit
Mod de preparare:
Pancakes:
Topim untul, il lasam sa se raceasca.
Galbenusurile le mixam spuma cu indulcitorul.
Adaugam untul, apoi smantana, faina, praful de copt si esenta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari lente.

Incingem o tigaie antiaderanta, punem uleiul, luam un servetel si cu el ungem toata suprafata tigaii cu ulei.
Cand s-a incins, dam focul potrivit, punem cu o lingura din compozitie, le aplatizam putin.
Le coacem pe ambele parti, le scoatem pe un platou.

Sosul:
Intr-un vas punem murea congelata cu indulcitorul.
Le transferam pe foc, lasam sa dea cateva clocote, cat sa se ingroase putin. 
Cand este gata, dam deoparte sosul.
Pe un platou punem putin sos, pancakes, apoi inghetata si iar putin sos de mure.
Sa aveti pofta!