duminică, 6 septembrie 2015

Pui de tara cu legume la slow cooker Crock Pot

Pui de tara, pregatit la foc lent, cu muuulte legume, a rezultat o bunatate. Si-a facut tare bine datoria si de aceasta data Crock Pot.

Ingrediente:
  • 1 pui de tara
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ardei galben
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 1 rosie mare de gradina
  • 250 gr rosii decojite in suc propriu (eu am folosit de la Sun Food)
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 3 crengute marar verde
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Puiul il parlim pe flacara aragazului bine de puf.
Il portionam si il spalam bine.
Curatam ceapa, o tocam, decojim morcovul, il facem rondele.
Toate tipurile de ardei le curatam de seminte, le taiem fasii mai mari.
Decojim rosia, o facem cuburi, rosiile decojite le tocam marunt.
Punem puiul in vasul aparatului, ceapa, morcovul si restul legumelor.
Amestecam toate ingredientele, presaram sare, piper si rupem dafinul bucatele.
Punem apa cat sa cuprindem toate ingredientele, acoperim cu capacul.

Conectam aparatul la curent, setam modul High si un timp de 4 ore si jumatate.
Cand preparatul este aproape de finalul timpului, cam cu 10 minute inainte, verificam sa fie pregatita carnea, adaugam mararul verde tocat. Daca simtiti ca nu este bine facuta carnea, mai dati 30-60 de minute, la mine nu a mai fost necesar.
Cand este gata, deconectam aparatul de la curent.
Presaram patrunjel verde deasupra, servim.
Sa aveti pofta!





Ceafa de porc cu ciuperci la slow cooker Crock Pot


Ingrediente:
  • 600 gr ceafa de porc dezosata
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam carnea, o stergem cu un servetel si o taiem felii potrivit de groase.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il facem rondele.
Spalam ciupercile, le taiem feliute, iar rosiile decojite le taiem maruntel.
Punem in oala aparatului carnea, ciupercile, ceapa, morcovul si amestecam.
Adaugam rosiile tocate, pasta de tomate. Condimentam cu sare, piper, boia iute si dulce si cimbru.
Turnam 3/4 de cana cu apa, invartim totul cu o paleta.

Conectam aparatul la curent, punem capacul.
Setam modul High si un timp de 3 ore si jumatate, iar noi putem face alte treburi. Aparatul face singur mancarica, nu trebuie sa stam langa el.
Cu 15 minute inainte sa fie gata, gustam sa vedem daca mai este nevoie sa condimentam si daca este bine patrunsa carnea.

Cand se termine timpul setat, scoatem aparatul din priza.
Punem in farfurii, presaram patrunjel verde tocat, lasam sa se racoreasc putin si servim. O mancati cu buzele, asa de frageda iese.
A mers de minune cu niste gogosari in otet! 




sâmbătă, 5 septembrie 2015

Mancare de legume cu masline si ierburi de provence la slow cooker Crock Pot

O mancare cu multe legume de sezon, multe arome, culori, pregatita la Crock Pot. Va poftesc la masa daca va place!

Ingrediente:
  • 1 dovlecel mic
  • 1 vanata mica
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 ardei galben
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 rosii de gradina
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr masline negre cu samburi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi de  provence
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pasata de rosii
Mod de preparare:
Spalam vanata, dovlecelul, le indepartam capetele si le taiem cuburi potrivite.
Curatam ceapa, o tocam marunt. Cartoful curatam, il taiem bucati lunguiete.
Ardeiul kapia, galben, gogosarul, le curatam de seminte, le taiem bucatele potrivite.
Rosiile le decojim de pielita, le taiem fasii pe lungime.
Punem uleiul in vasul aparatului si legumele pregatite mai sus.
Presaram sare, piper, boia dulce, ierburile de provence si amestecam.
Turnam o 3/4 de cana cu apa, amestecam, punem capacul.

Conectam aparatul la curent, selectam modul High si un timp de 3 ore.
Cu 30 de minute inainte ca timpul sa fie gata, verificam legumele si daca sunt bine patrunse, punem maslinele, pasata de rosii, usturoiul curatat si taiat bucati mai mari.

Amestecam,  punem iar capacul si lasam pana expira timpul de preparare.
Cand este gata, scoatem din priza aparatul, lasam mancarea sa se racoreasca putin si servim.
Nu aveti Crock Pot, nu este nici o problema, pregatiti mancarea intr-o cratita pe aragaz.
Sa aveti pofta!




marți, 1 septembrie 2015

Tortilla spaniola cu bacon la slow cooker Crock Pot

Probabil multi o sa ziceti ce tortilla spaniola nu se face cu bacon, dar eu am ales sa pun. Si de aceasta data am folosit aparatul Crock Pot Slow, ca doar este mana mea dreapta acum si ma tine in aceste zile calduroase departe de aragaz.

Ingrediente:
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 3 felii de bacon
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • 2-3 linguri de ulei
  • fasii de parmezan
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucatele mici si subtirele.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Baconul il taiem cubulete.
Intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare si piper.
Ungem aparatul Crock Pot cu ulei, punem cartofii, ceapa, le amestecam.
Adaugam baconul, invartim, apoi turnam ouale batute.
Patrunjelul il tocam si il presaram deasupra.

Bagam aparatul in priza, punem capacul.
Setam modul High, iar timpul de pregatire 2 ore.
Dupa acest timp, verificam daca este facuta. Eu am mai dat 15 minute, pe mijloc era putin necoapta.
Cand este gata, o lasam la racorit putin si servim.
La mine a fost servita cu fasii de parmezan.




Prajitura cu prune si alune de padure la slow cooker Crock Pot

Zilele astea am sa va povestesc si o sa va si arat cateva retete pregatite intr-o noua jucarie ce si-a facut aparitia la mine in bucatarie, Crock Pot Slow. De fapt este o oala electirca, o oala in care preparatele se fac la foc lent iar legumele, carnea isi pastreaza aroma lor fara ca fierberea sa le-o schimbe. Este fain faptul ca pui toate ingredientele in oala, apesi doua butoane si mancarea se gateste singura, iar tu in acest timp iti faci alte treburi, te duci in oras, la coafor si unde mai vrei. Aaaa, mi-a mai placut o chestie, ca nu trebuie sa ma coc langa aragaz pe zilele astea caniculare, nu am avut parte de abur, ce mai la deal la vale, e super tare acest aparat. In plus, are o functie de "Pastrare la cald", cand mancarea se termina aparatul trece automat la aceasta functie si mentine mancarea calda cam 6 ore. O sa vin cu cateva retete zilele acestea, pregatite la Crock Pot Slow care sper sa va placa si de ce nu, poate cu timpul va achizitionati si voi unul.

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 cana lapte (cana de 250 ml)
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 5-6 prune
  • 15 alune de padure
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Separam ouale, mixam albusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam uleiul treptat, apoi laptele.
Incorporam praful de copt, esenta, si faina cernuta.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si amestecam cele doua compozitii cu o paleta de silicon.

Spalam prunele, le taiem in sferturi, decojim alunele de padure si le taiem jumatati.
Ungem oala aparatului cu unt, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia, punem bucatile de prune si alunele.

Bagam aparatul in priza, punem capacul, setam modul Low, timpul de pregatire 2 ore.
Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem aparatul din priza, luam capacul si o lasam sa se raceasca.

Pudram prajitura cu zahar, ornam cu felii de prune si servim. 
Puteti pregati aceasta prajitura si in cuptorul normal al aragazului.







sâmbătă, 29 august 2015

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Am gasit pe blogul Paulei aceasta reteta cautand sa fac un desert cu prune. M-am pus pe treaba si am asteptat cu nerabdare sa vad si sa degust rezultatul. A iesit o prajitura nu buna, ci suuuuper buna. S-a golit tava imediat, mai ales ca am avut si musafiri care banuiau ca o sa am ceva dulce: Stiam noi ca tu o sa ne dai ceva bun si dulce, dar prajitura asta e prea buna, cam asta au afirmat! Asa ca, puneti-va pe treaba si pregatit-o si voi! Multumesc pentru reteta Paula!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 6 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 300 gr prune
Crema de branza:
  • 650 gr branza de vaci
  • 150 gr frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa de tara
  • 120 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • prune pentru decor
Mod de preparare:
Aluatul:
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi.
Untul moale il mixam cu zaharul pudra.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele.
Cernem faina, o turnam in ploaie, mixam. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Impartim compozitia in doua, in mod egal, una o lasam alba, in cealalta punem cacaoa si amestecam usor.

Ungem cu unt o tava de 24/36 cm, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia de cacao, o nivelam, apoi punem cu grija si compozitia alba, eu am pus lingura cu lingura.
Asezam bucatile de prune.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana prajitura este rumenita. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca complet.

Crema de branza:
Faramitam branza intr-un bol, punem zaharul pudra si le amestecam.
Adaugam frisca lichida, smantana, coaja rasa se portocala si le mixam pana otinem o crema.
Punem crema de branza peste blatul cu prune, o nivelam.
O dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o scoatem, o portionam si punem felii de prune deasupra.
Pofta buna!