luni, 6 martie 2017

Placinta de cartofi cu branzeturi

Acum cateva zile, l-am vazut pe Gordon Ramsay cum pregatea aceste placinte de cartofi, doar ca el folosise praz, iar eu l-am inlocuit cu ceapa verde. M-am gandit sa le pregatesc si eu pentru a avea la un mic dejun, iar mama sa isi ia la pachet. Foarte rapid se fac, foarte faine sunt si gustoase. Alaturi de o salata va asigurati o masa!

Ingrediente:
  • 5 cartofi potriviti
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 cepe verzi
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
  • fasii de parmezan pentru servit
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Tot pe razatoarea mare dam cascavalul si mozzarella.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, patrunjelul verde il tocam marunt.
Intr-un bol amestecam cartofii rasi cu ceapa verde, patrunjelul, apoi adaugam branzeturile rase, inclusiv parmezanul.
Presaram sare si piper dupa gust, dar si boiaua de ardei. Amestecam bine.

Compozitia obtinuta o impartim cam in 3 parti egale. Daca doriti sa faceti placintele mici, atunci o impartiti in mai multe parti.
Luam o tigaie antiaderenta cu diametrul de 20 cm, punem o lingura de ulei.
O incingem bine, o dam deoparte, punem prima parte de compozitie si o apasam bine cu ajutorul unei palete.
Punem tigaia cu placinta pe foc, focul sa fie potrivit, o lasam pana se rumeneste (ridicam usor cu o paleta sa vedem cand este rumenita).
O rasturnam pe un platou cu partea necoapta in jos, apoi o punem inapoi in tigaie, tot cu partea necoapta in jos si o lasam sa se rumeneasca.

O scoatem pe un platou cand este gata.
La fel procedam si cu celelalte doua placinte, dar avem grija sa punem o lingura de ulei la fiecare placinta.
Le servim calde, cu fasii de parmezan deasupra si o salata alaturi.
Sa aveti pofta!




joi, 2 martie 2017

Fursecuri cu musli, fara zahar

Daca tot am avut norocul de a degusta cerealele celor de la Green Sugar, m-am gandit sa pregatesc cateva fursecuri cu musli, fara zahar, pentru a le servi langa un ceai, o cafea, cand vizionam un film. Au iesit super bune!!!

Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol punem untul de la temperatura camerei, smantana si le mixam.
Adaugam oul, indulcitorul pudra si le amestecam bine.
Nucile le tocam cu un cutit, le punem peste compozitia de mai sus impreuna cu musli.
Incorporam vanilia, apoi faina cernuta si praful de copt.
Amestecam totul cu o paleta de silicon. O sa iese o compozitie lipicioasa si putin moale.

 
Ungem cu unt o tava, o tapetam cu hartie de copt.
Luam cu lingurita din compozitie si formam gramajoare pe tava, cu distanta intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la 170-180 de grade si le lasam pana se rumenesc, dar nu foarte tare.
Mi-au iesit cam 25 de fursecuri din aceasta cantitate.

Le scoatem din cuptor cand sunt gata, le lasam sa se raceasca.
Reci, le punem intr-o caserola cu capac si servim ori de cate ori dorim.
Pofta buna!






miercuri, 1 martie 2017

Cupcakes Red Velvet

Erau de ceva timp lista de asteptare aceste prajiturele dragalase si iata ca le-a venit randul. Mi-a placut enorm cum au iesit, consistenta umeda si deloc inecacioasa, iar crema din frisca si crema de branza a fost completarea perfecta. Sunt minunate de pregatit cand aveti musafiri sau de daruit ca si cadou!

Ingrediente:
Pentru cupcakes:
  • 3 oua
  • 200 gr lapte batut
  • 100 ml ulei
  • 180 gr zahar
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  •  2 linguri otet
  • 240 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 2 lingurite vanilie
  • un varf de cutit colorant rosu praf
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • inimioare pentru decor
Mod de preparare:
Cupcakes-urile:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut.
Intr-o canita punem bicarbonatul cu praful de copt, le stingem cu otetul.
Adaugam amestecul de bicarbonat cu praf de copt si vanilia.
Faina cernuta o incorporam treptat (daca folositi faina de magazin este posibil sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri), apoi punem colorantul si amestecam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia rosie, le amestecam cu o paleta, cu miscari lente.

In forme de briose din silicon punem compozitie cam pe 3/4. Daca nu aveti forme de silicon, folositi o tava de briose in care puneti hartiute.
Introducem briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pana briosele sunt patrunse.
Facem testul cu scobitoarea dupa 20-25 de minute si daca sunt gata, le scoatem din cuptor sau le mai lasam daca mai este necesar.

Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem frisca rece intr-un bol si o mixam pana prinde putina consistenta.
Adaugam crema de branza de la temperatura camerei, zaharul pudra, vanilia si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Punem crema intr-un pos, ornam briosele reci.
Deasupra le decoram cu bombonele inimioare.
Le servim cu placere si le pastram la rece pe cele ramase.




Primavara incepe cu cereale de la Green Sugar


De cate ori primesc cate un mail sau un semn de la cei de la Green Sugar, sunt sigura ca ma astepta ceva bun si frumos.
De aceasta data am fost intrebata daca vreau sa testez noile cereale de la ei, iar eu nici nu am stat pe ganduri si am raspuns afirmativ.
Cum am primit coletul, am desfacut imediat toate cutiile si le-am degustat absolut pe toate.
Va spun cu mana pe suflet ca aceste cereale sunt minunate, fara zahar, 100% sanatoasa, bogate in nutrienti si cu un gust nemaipomenit.
Batoanele de cereale au avut cel mai mare succes la ai mei, pentru ca fie isi luau la pachet un baton ca sa il aiba cand nu au avut timp sa manance sau le-au servit langa cafea. Celelalte cereale le-am servit cu lapte, ba cu iaurt, iar cerealele de porumb le-am folosit chiar si la un preparat pentru a crea crusta.
Pentru cei care tin diete, consider ca aceste cereale si batoane sunt ideale!!!
Vi le recomanda cu mare drag si incredere!
Acum sa va fac si o mica prezentare a produselor, ca sa va convingeti ca sunt cu adevarat grozave!

Batoane cereale cu cacao si Green Sugar
http://greensugar.ro/produs/baton-cereale-cu-cacao-si-green-sugar-12-buc/


Musli corcant cu Green Sugar
http://greensugar.ro/produs/musli-crocant-cu-green-sugar/


Corn Flakes cu Green Sugar
http://greensugar.ro/produs/corn-flakes-cu-green-sugar/

Batoane musli cu Green Sugar
http://greensugar.ro/produs/baton-musli-cu-green-sugar/


Sferik cu cacao si Green Sugar


Sa va arat cateva poze cum am servit noi produsele, in ce combinatii, fie ca si gustare sau chiar am inlocuit o masa!





Sper sa va placa si de ce nu, sa le si comandati! O sa le gasiti si in farmaciile naturiste!
Aaaa, dar am si o surpirza pentru voi: zilele urmatoare voi organiza un concurs in care o sa aveti sansa sa castigati si voi cateva din aceste produse.
Stati pe aproape ca voi reveni cu detalii!

marți, 28 februarie 2017

Parada Provocarii Cutia Misterelor pentru luna februarie

S-a mai incheiat o luna rece, friguroasa, dar am mai "incalzit-o" noi cu cateva bunatati.
Luna aceasta am fost gazda Provocarii Cutia Misterelor, unde am ales ca MERELE sa fie ingredientul vedeta. Lista cu restul de ingrediente a fost atat de accesibila tuturor ca ma asteptam la mult mai multe retete. Insa fiind luna scurta, fiecare a avut treburile sale, asa ca e bine si cu mai putine retete.

Maria Zambetania ne-a adus doua retete de vis:
Trandafiri din foietaj si mere
http://zambetania.blogspot.ro/2017/02/trandafiri-din-foietaj-si-mere-la-cutia.html

Si Tort cu brat de foietaj, mere si crema de branza
http://zambetania.blogspot.ro/2017/02/tort-cu-blat-foietaj-mere-si-crema-de.html


Margareta Cismasiu ne-a adus o prajitura cu un mod inedit de preparare:
Prajitura bulgareasca cu mere
https://margaretacismasiu.blogspot.ro/2017/02/prajitura-bulgareasca-cu-mere.html


Lacra Corduneanu a venit cu o delicioasa placinta frageda cu mere:
Ingrediente: Pentru aluat: 400 gr unt rece, 2 oua, 200 gr smantana, 50 ml lapte rece, vanilie, 200 gr zahar pudra, un praf sare, 800-850 gr faina .
Iar pentru umplutura: 1 kg mere date pe razatoare (eu nu le curat de coaja) si calite in putin unt cu sau fara zahar, depinde cat sunt de dulci, scortisoara si miez de nuca bucati mari
Mod de preparare:
Untul se taie cubulete, se amesteca cu zaharul pudra, mixam, apoi se adauga ouale, batem putin si punem smantana. Punem vanilia, laptele si sarea, faina. Aluatul obtninu l-am impartit in doua, o foaie intinsa, apoi merele calite si racite, deasupra fasii din aluat sau tot foaie simpla, cum doreste fiecare. Se coace prajitura, cand este gata se scoatem din cuptor. Rece, se pudreaza cu zahar si se serveste.



Cristina Iuliana Pana ne-a adus iar bunatati din casa zmeilor:
Guguluf cu mere
http://retete.panacris.ro/recipes/guguluf-cu-mere/

Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza
http://retete.panacris.ro/recipes/salata-din-mere-sfecla-mix-de-fasole-si-branza/

Si Foietaje cu mere
http://retete.panacris.ro/recipes/foietaje-cu-mere/


Am pregatit si eu doua retete, care pe noi ne-au incantat definitiv:
Placinta frageda cu mere
http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2017/02/placinta-frageda-cu-mere.html
Si Mere in foietaj cu sos de vanilie
http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2017/02/mere-in-foietaj-cu-sos-de-vanilie.html


Sper sa va placa parada si va multumesc din suflet pentru toate retetele!
Gazda lunii martie o sa fieeeeeeee Maria Zambetania.
Mult succes Maria si sa ai o lista minunata cu ingrediente.


vineri, 24 februarie 2017

Mere in foietaj cu sos de vanilie

De ceva timp imi doresc sa pregatesc acest desert, dar ba foloseam foietajul la altceva, ba nu aveam mere si tot asa. Zilele astea am avut tot ce trebuia si m-am pus pe treaba, sa vad si eu domle' cum este acest desert ce ma bantuia de ceva timp. Regret, dar regret foarte tare ca nu l-am pregatit mai devreme pentru ca, m-a incantat enorm, enorm! Daca ar fi dupa mine, l-as include in meniurile restaurantelor. Cat de simplu, cat de bun!
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Cutia Misterelor, a carei gazda sunt in aceasta luna.

Ingrediente:
  • 400 gr aluat foietaj
  • 4 mere potrivite
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou
Pentru sosul de vanilie:
  • 400 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
  • 3 lingurite de vanilie
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul.
Taiem patru patrate egale.
Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si semintele.
Asezam fiecare marar in mijlocul fiecarui patrat de aluat.
Luam marginile aluatului si invelim bine merele, presam usor pentru a nu se desface. La final trebuie sa obtinem merele "imbracate" in totalitate in foietaj.
Asezam merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem spuma oul si cu o pensula ungem merele.

Le introducem in cuptorul incins, la 170 de grade, pana se rumeneste frumos foietajul.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Sosul de vanilie:
Intr-o cratita batem usor galbenusul cu zaharul.
Adaugam laptele, amidonul si invartim bine cu un tel pana este complet dizolvat amidonul.
Punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit, lasam sa inceapa sa fiarba, timp in care amestecam continuu.
Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si lasam sa clocoteasca circa 1 minut.
Vom obtine un sos de consistenta unei smantani mai subtiri.

Luam sosul de pe foc, punem vanilia.
Il acoperim cu folie si il lasam cam 20 de minute sa se racoreaca.
Punem sos caldut pe farfurie, un mar in foietaj tot caldut, il pudram cu putin zahar si servim.
Sa aveti pofta!