duminică, 18 februarie 2018

Strudele cu branza, stafide si piersici

Cand cei din familie au chef de ceva bun cu branza, sunteti salvati daca aveti niste foi de placinta prin congelator, ca imediat le puteti face pofta. Ai mei sunt innebuniti dupa dulciurile cu branza dulce, pot sa le fac in fiecare zi ceva care sa contina branza. De aceasta data am profitat de foile de placinta cumparate si mi-am facut si munca mai usoara, recunosc 😊😊😊.

Ingrediente:
  • 750 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 3 lingura smantana
  • 1 lingura faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite vanilie
  • 100 gr stafide
  • 3-4 jumatati de piersica din compot
  • 12 foi de placinta decongelate
  • ulei pentru uns foile
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Branza cu ouale si zaharul le puneti intr-un bol, le mixati bine.
Adaugati smantana, faina, vanilia si mai mixati 1 minut.
Piersicile scurse de sirop le taiati cubulete.
Le adaugati in branza, puneti si stafidele, coaja rasa de lamaie, amestecati cu o paleta.

Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Faceti fiecare strudel din 4 foi.
Asezati prima foaie pe masa de lucru, o ungeti cu putin ulei, iar foaie, iar o ungeti cu ulei, foaie, ungeti cu ulei si iar foaie.
Puneti branza din primul bol, pe margine, pe latimea foilor.
Incepeti si rulati strans, iar la final bagati marginile de pe lateral in interior.
Procedati la fel si cu celelalte doua strudele.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Bateti oul spuma si le ungeti cu ajutorul unui penson.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi le pudrati cu zahar.
Serviti daca va este pofta, atunci fierbinte!
Cand sunt putin caldute, le inveliti cu folie alimentara sa nu se intareasca.
Sa aveti pofta!




vineri, 16 februarie 2018

Rulouri cu omleta si ton

Ia uitati aici o reteta faina de rulouri, o reteta usurica ce poate fi pregatita in orice moment al zilei. Ca sa faceti o reteta buna si gustoasa, nu trebuie mereu sa stati cu orele in bucatarie. Ce spuneti, va tenteaza sa pregatiti si voi aceste rulouri? Sa vedem cui ii sunt pe plac!

Ingrediente:
  • 2 foi de tortilla (26 cm diametrul)
  • 5 oua
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 cutiute mici de ton in suc propriu
  • cateva masline fara samburi
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Bateti ouale spuma cu un tel.
Condimentati cu sare, piper si boiaua dulce.
Patrunjelul spalat, il tocati marunt.
Adaugati verdeata peste oua si cascavalul ras, amestecati bine.
Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie cu diametrul de 24 cm.
O incingeti, apoi turnati jumatate din compozitia de omleta.
O rumeniti la foc potrivit pe ambele parti. O scoateti pe un platou.

La fel procedati si cu cealalta omleta.
Desfaceti conservele de ton, le scurgeti de lichid.
Asezati prima foaie de tortilla pe un tocator, puneti o omleta, distribuiti o cutie de ton pe toata suprafata, iar deasupra taiati feliute de masline.

Rulati cat mai strans, apoi inveliti ruloul in folie alimentara, cat mai strans.
La fel procedati si cu urmatorul rulou.
Le dati la rece 1-2 ore ca sa prinda forma. Sau puteti servi imediat.
Simple, alaturi de o salata sau o cana cu iaurt sunt perfecte!
Sa aveti pofta!






duminică, 11 februarie 2018

Pancakes cu ciocolata alba si sos de ananas

Servim pancakes nu doar ca desert, de multe ori devin micul-nostru dejun preferat, langa putin iaurt sau o cana de lapte cu cacao. Imediat amesteci ingredientele, se coc repede si sunt gata de mancat, ca doar nu mereu avem chef sa stam in bucatarie cu orele ;)

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 40 gr unt
  • 80 gr ciocolata alba
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml lapte
  • 11 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
Pentru sos:
  • 1 cutie mica compot de ananas cuburi (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 portocala
  • 1 lingura potrivita amidon
Mod de preparare:
Untul il amestecati cu ciocolata rupta bucatele, le topiti pe baie de aburi.
Mixati ouale cu zaharul si praful de sare.
Adaugati amestecul de unt cu ciocolata, mixati, apoi puneti laptele.
Incorporati vanilia, praful de copt si faina cernuta.

Incingeti o tigaie antiaderanta (daca tigaia este buna, nu mai este nevoie sa o ungeti).
Puneti cate putina compozitie, rumeniti pancakes-urile la foc potrivit, pe ambele parti.

Le scoateti pe un platou.
Procedati astfel pana terminati toata compozitia.
Sosul:
Radeti coaja de portocala, apoi stoarceti sucul.
Intr-o craticioara rasturnati compotul de ananas.
Adaugati sucul de la portocala, puneti pe foc.
Lasati sa dea 3-4 clocote, apoi adaugati amidonul dizolvat cu 2-3 linguri de apa rece.
Amestecati continuu pana sosul capata consistenta. 
Cand este gata, dati deoparte, adaugati 1 lingura coaja rasa de portocala si lasati 5 minute sa se racoreasca.

Daca va doriti un sos mai gros, puneti mai mult amidon, eu mi-am doi sa fie ceva mai subtire, sa se insiropeze putin pancakes-urile.
Asezati cateva pancakes-uri pe o farfurie, puneti sos cu bucati de ananas si serviti.
Pofta buna!





luni, 5 februarie 2018

Paine cu mozzarella si cartofi

Paine de casa, paine pufoasa si gustoasa...Ce iti poti dori mai mult decat un colt de paine aburinda? Nimic nu poate fi mai bun, cel putin eu asa cred!

Ingrediente:
  • 120 gr mozzarella
  • 2 cartofi potriviti
  • 550 gr faina ( mai multa in functie de marimea cartofilor)
  • 180-200 ml lapte
  • 7 gr drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei + 4 linguri apa, pentru uns
Mod de preparare:
Curatati cartofii si ii taiati cuburi.
Ii puneti la fiert in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca.
Mozzarella o dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un bol amestecati faina cernuta cu drojdia si sarea.
Adaugati mozzarella si cartofii reci.
Turnati cate putin lapte caldut, incepeti si framanti.
La final adaugati uleiul si il incorporati bine. Daca vi se pare prea moale aluatul, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Aluatul trebuie sa fie elastic si usor lipicios.
Rasturnati aluatul pe masa presarata cu faina.

Rupeti bucati potrivite, formati bile si le asezati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.
O acoperiti si o lasati la dospit 60-70 minute, la loc caldut.
Dupa ce a dospit painea si volumul sau s-a dublat, bateti oul spuma si cu un penson o ungeti.

Introduceti painea in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.

Faceti un amestec din apa si lingura de ulei, ungeti bine painea.
O acoperiti cu 2-3 prosoape, pentru a se pastra frageda.
Pofta buna!




vineri, 2 februarie 2018

Mini checuri din carne cu mozzarella

Aceste mini checuri se fac repede, repede si la fel de repede dispar de pe farfurie! Dar ne-au placut mult si pregatesc astfel de retete pentru ca sunt asa faine de luat la pachet si de multe ori urmaresc asta. Ca sa nu mai spun cat de grozave sunt si pentru un platou cu aperitive. Poate le incercati si voi!

Ingrediente:
  • 650 gr carne tocata ( vita cu porc)
  • 1 ou
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
    boia dulce
  • 1 lingurita rasa praf de usturoi
  • 150 gr mozzarella
  • rosii cherry (eu am folosit congelate)
  • 1-2 linguri ulei
Mod de preparare:
Ceapa verde curatata, o taiati rondele.
Patrunjelul verde il tocati marunt.
Intr-un bol amestecati carnea tocata, cu ceapa verde si patrunjelul.
Adaugati oul, apoi presarati sare, piper, boia dulce si praful de usturoi. Amestecati bine.

Mozzarella o taiati in 6 felii grosute.
Ungeti 6 ramekine cu putin ulei.
Puneti cate putin din amestecul de carne in vase, apoi asezati cate o felie de mozzarella.
Puneti iar amestec din carne in toate vasele, pana o terminati pe toata.
Deasupra asezati cate o rosie cherry.

Asezati vasele intr-o tava, le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade.
Lasati mini checurile pana se rumenesc, dar sa fie bine facute.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se racoreasca 5 minute, apoi puteti servi.
Pofta buna!




miercuri, 31 ianuarie 2018

Pilaf cu linte si ciuperci

Am facut si de aceasta data o bunatate de orez, cremos si foarte, foarte gustos! Nimic complicat, nimic wow si l-am mancat cu muraturi. Il puteti servi in zile de post sau ca si garnitura langa ceva carne, este alegerea voastra!

Ingrediente:
  • 1 cutie linte (de la Sun Food am folosit)
  • 250 gr orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 cutie mica ciuperci taiate
  • 1 catel usturoi
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 2 crengute marar verde
  • 4-5 linguri suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Ceapa o curatati, o tocati marunt.
Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel.
Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati.
Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate.
Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa, morcovul si usturoiul.
Le innabusiti 2-3 minute, apoi adaugati ardeiul si orezul, pe care il spalati inainte si il scurgeti de apa.
Amestecati, din cand in cand, timp de 2 minute, apoi scoateti usturoiul.
Adaugati cam 1 litru de apa fierbinte.
Acoperiti cu un capac, lasati sa fiarba la foc potrivit.
Invartiti din cand in cand.
Cand este fiert cam pe 3/4 orezul, adaugati lintea, pe care o scurgeti inainte zeama si o treceti pe sub un jet de apa rece.

Adaugati si sucul de rosii, presarati sare si piper dupa gust si busuiocul uscat.
Invartiti mai des acum, sa nu se prinda de oala.
Cand lichidul a scazut suficient si orezul are o consistenta cremoasa, inseamna ca este gata, trageti cratita de pe foc.
Puneti foaia de dafin, mararul si patrunjelul tocate marunt.

Amestecati putin, acoperiti pilaful pentru 10 minute, sa ia din aroma verdeturilor.
Sa aveti pofta!