miercuri, 9 mai 2018

Batoane energizante cu musli

Va plac batoanele energizante? Eu sunt o fana a acestor gustari si imi mai cumpar din cand in cand. Nu imi plac chiar sub orice combinatie sau sa aiba cine stie ce gust, asa ca am zis sa imi pregatesc eu cateva. Si foarte bine am facut, pentru ca dintr-o tavita mica, mi-au iesit batoane cat pentru o saptamana, ca sa am pentru gustarea mea zilnica, alaturi de o limonada. Am folosit majoritatea produselor de la Sano Vita, pentru ca imi plac foarte mult si chiar vi le recomand, in caz ca nu le-ati incercat pana acum!

Ingrediente:
  • 300 gr musli cu fructe
  • 70 gr merisoare
  • 40 gr mix de fructe confiate
  • 1 lingura seminte de in
  • 90 ml ulei de cocos
  • 160 gr miere
  • 40 gr fulgi de porumb
  • 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati musli cu merisoare, semintele de in, fructele confiate si fulgi de porumb.
Le omogenizati bine.
Uleiul de cocos il topiti pe baie de aburi, pana devine lichid.
Peste amestecul de mai sus, turnati uleiul de cocos topit, vanilia si mierea.
Cu o paleta invartiti foarte bine, pana sunt toate bine incorporate.

Tapetati cu hartie de copt o tava de 22/22 cm.
Turnati compozitia obtinuta, o nivelati bine cu o paleta.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute, pana deasupra se face o culoare usor aurie.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca.
Reci, le portionati, asezati batoanele obtinute intre hartii de copt, le dati la rece sau le pastrati la temperatura camerei. Eu am preferat sa le dau la rece si imi scoteam cate un baton din frigider, inainte de servite.
Sunt delicioase!
Sa aveti pofta! 





sâmbătă, 5 mai 2018

Gustari cu pasta de avocado si ton

Am pregatit aceasta reteta pentru un mic-dejun, intr-o zi de post, fiind si dezlegare la peste. O bunatate, mai ales pentru cei care consuma avocado si peste. Daca le preparati in orice zi, le puteti imbunatati, adaugand si putina branza deasupra sau ce va mai place. Este pe genul simplu, rapid, gustos!

Ingrediente:
  • 1 cutie mica ton in suc propriu
  • 1 avocado bine copt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 4 felii de paine
Mod de preparare:
Taiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri.
Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat.
Presarati sare, piper, puneti zeama de lamaie.
Dati drumul la blender si lasati pana obtineti o pasta.
In pasta obtinuta puneti uleiul de masline, amestecati.
Tonul il scurgeti bine de lichid, il puneti pe un servetel intr-o farfurie, ca sa mai absoarba din lichid, sa fie mai uscat.
Painea o prajiti pe ambele parti, pe un grill, un toaster sau in ce doriti voi.
Ungeti feliile de paine cu un strat gros de pasta de avocado, deasupra puneti bucati de ton.
Presarati patrunjel verde tocat deasupra, apoi serviti. Puteti sa mai stropiti cu zeama de lamaie, asta dupa preferinte.
Pofta buna!




miercuri, 2 mai 2018

Tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Ce faci cand este ziua unei prietene de suflet? Ii pregatesti ceva bun, un tort, o prajitura, ceva care sa ii aduca o bucurie. Asa fac eu cand este ziua celor dragi sufletului meu. Si cum mi-am dorit ca tortul sa aiba crema de cafea, m-am gandit sa il combin cu o crema cu lime si un jeleu de visine, iar combinatia este una mai mult decat reusita. Am servit o feliuta din el, asa ca va garantez ca este minunat si ca merita sa il faceti si voi.

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri iaurt
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
Pentru jeleul de visine:
  • 250 ml sirop de visine (eu l-am folosit pe cel de la visinele conservate pe iarna)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 linguri pline amidon
  • 1/2 borcan mic cu visine fara samburi
Crema de cafea:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 60 ml expresso rece
  • 1 lingurita ness
  • 3 foi de gelatina
Crema cu lime:
  • 350 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 lime
  • doua linguri zeama de lime
Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr crema de branza
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • praline de ciocolata
  • decoratiuni din zahar
  • boabe de cafea 
  • menta
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati uleiul, iaurtul si vanilia.
Incorporati faina si praful de copt in compozitia de galbenusuri.
Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma.
Amestecati albusurile in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon, cu miscati lente.

Impartiti compozitia in doua boluti in mod egal.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentru de 23 cm, turnati prima parte de compozitie.
Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute.
Procedati la fel si cu cealalta foaie. Cand sunt gata, le lasati sa se raceasca.
Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati. Eu prefer sa coc foile le rand.

Jeleul de visine:
Intr-o cratita amestecati siropul de visine cu zaharul pudra si amidonul.
Puneti cratita pe foc, invartiti mereu, pana jeleul se ingroasa ca o budinca.
Asezati un inel detasabil de 18 cm pe un platou, il tapetati in interior cu folie.
Turnati jeleul fierbinte, apoi asezati peste el visine, pe care le impindeti putin in interior.
Dati jeleul la frigider pana se intareste, 2-3 ore.

Crema de cafea:
Topiti pe baie de aburi ciocolata alba.
O dati deoparte, adaugati cafeaua, ness-ul si amestecati bine pana sunt toate incorporate.
Puneti foile de gelatina in apa rece la hidratat.
Frisca rece o mixati pana devine spuma.
Adaugati ciocolata alba cu cafea, amestecati bine.
Foile de gelatina le scurgeti de apa, le topiti pe baie de aburi.
Adaugati gelatina in fir subtire in crema, amestecati bine cu o paleta si repede daca se poate, pentru a nu se strange gelatina intr-un singur loc.

Crema de lime:
Mixati mascarponele rece cu zaharul pudra 2-3 minute.
Adaugati coaja rasa si zeama de lime, mai mixati cateva secunde.

Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau.
Puneti crema de lime, nivelati, apoi scoateti jelul de visine de la rece si cu grija, il asezati pe mijloc.
Deasupra puneti crema de cafea (opriti cam 5 linguri din ea), o intindeti bine.
Dati la rece tortul 3-4 ore sau peste noapte.
Frisca rece, o mixati putin, apoi adaugati crema de branza, zaharul pudra, vanilia si mai mixati pana obtineti o consistenta spumoasa.
Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul.
Il imbracati in totalitate in frisca batuta cu crema de branza.
Crema de cafea oprita, o puneti intr-un pos si faceti cateva moate deasupra.
Decorati cu praline, decoratiuni din zahar, boabe de cafea si ce mai doriti.
Il mai dati la rece circa o ora, apoi il puteti portiona. 
Sa aveti pofta!




luni, 30 aprilie 2018

Omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice moment al zilei, este super gustoasa, super satioasa. Sa nu mai spun cat de repede se face, asa ca daca sunteti in pana de timp, prestati repede o astfel de omleta, o salata sau ceva muraturi langa si gata masa!

Ingrediente:
  • 3 cartofi potriviti
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 6 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 fir usturoi verde
  • 130 gr mozzarella
  • 1 lingura crema de branza
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete.
Ii puneti in apa la fiert, cu putina sare , pentru 15-20 de minute.
Cand sunt gata, ii puneti intr-o sita si ii lasati sa se scurga bine.
Ciupercile le spalati si le taiati, nu foarte marunt.
Ceapa verde o taiati rondele, la fel si usturoiul verde.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, puneti ciupercile si ceapa verde.
Presarati sare, piper, puneti si putina apa, le lasati sa scada la foc potrivit.
Amestecati din cand in cand in ele.
La final adaugati usturoiul verde tocat, mai lasati circa 1 minute pe foc, trageti tigaia deoparte.
Puneti ouale intr-un bol, presarati sare, piper, putina boia dulce si le bateti cu un tel.
Adaugati crema de branza, amestecati, apoi radeti peste oua si mozzarella.
Amestecati, puneti ciupercile, incorporati toate.

Tapetati o tava cu diametrul de 23 cm cu hartie de copt, puneti cartofii fierti, ii rasfirati peste tot.
Turnati amestecul de oua cu ciuperci, nivelati.

Introduceti omleta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna de servit!
Sa aveti pofta!




vineri, 27 aprilie 2018

Chec cu fructe uscate

Voi de cand nu ati mai pregatit un chec? Desi imi plac atat de mult checurile, fac cam rar, recunosc, pentru ca mereu ma apuc de alte dulciuri si cam las checurile deoparte. O sa incerc sa fac mai des, ca le putem lua si la pachet si intr-o mica pauza, putem savura o feliuta.

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 5 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1 portocala
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 100 gr mix fructe uscate (l-am folosit pe acesta de la Sano Vita)
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Separati ouale, mixati albusurile spuma, adaugati zaharul treptat, mixati in continuare pana zaharul este complet dizolvat.
Radeti coaja portocalei, iar sucul il stoarceti.
Galbenusurile le amestecati cu sarea, uleiul, adaugati si sucul de la portocala.
Peste albusurile spuma, puneti galbenusurile, amestecati usor.
Cerneti faina, o amestecati cu praful de copt, le adaugati in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o paleta.
La final incorporati fructele uscate si vanilia.

Tapetati cu hartie de copt o tava de chec, turnati compozitia, o nivelati.
Incingeti cuptorul, reglati la 160 de grade cu ventilatie (180 de grade cuptor pe gaz), bagati checul in cuptor.
Il lasati la copt, pana trece testul scobitorii, cam dupa 25 de minute il verificati.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se racoreasca putin.

Il pudrati cu zahar si serviti.
Pofta buna!






miercuri, 25 aprilie 2018

Oua scotiene

De mai bine de un an imi doream sa pregatesc aceasta reteta, dar parca niciodata nu mi se lega de maini. Mereu preparam altceva, mereu imi aparea alta reteta in cale, numai aceste oua nu. Sunt bune la micul dejun, la pranz sau cand vreti voi. Super gustoase ies si am zis ca o sa le fac mai des de acum, pentru ca au fost pe placul nostru.

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 500 gr carne tocata ( porc cu vita am folosit)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 2 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa praf de usturoi
  • 1 varf lingurita oregano uscat
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate.
Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub apa rece, le spargeti putin, le treceti iar pe sub apa rece, apoi le decojiti cu grija.
Carnea tocata o amestecati cu sare, piper, boia dulce, oregano si praful de usturoi.
Incorporati si patrunjelul verde, tocat marunt.

Impartiti carnea in 4 parti egale.
Luati un ou fiert, o parte din carne, imbracati bine oul in carne. La fel procedati cu toate.
Intr-un bol bateti spuma cele 2 oua curde, cu putina sare.
Pe o farfurie puneti faina alba, pe alta pesmet.
Treceti ouale invelite in carne prin faina, ou batut, apoi prin pesmet.

Intr-o tigaie puneti mai mult unei si il incingeti.
Puneti ouale in tigaie, la foc potrivit si le rumeniti pe toate partile, pana este bine facuta carnea.
Cam 10 minute dureaza rumenirea lor.
Cand sunt gata, le scoateti pe un platou, pe care puneti servetele de bucatarie.
Le lasati sa se racoreasca usor, apoi puteti servi.
Cu o salata verde sau cu niste muraturi, sunt grozave!