luni, 27 februarie 2012

Ardei umpluti de post



Ingrediente:
  • 10-12 ardei galbeni potriviti
  • 4 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 3-4 linguri sos de ardei kapia (sau un kapia maruntit la robot)
  • 1 borcan ciuperci intregi (sau ciuperci proaspete)
  • circa 1 cana orez
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 foaie dafin
  • 350 ml suc de rosii de casa
  • cateva frunze de varza
Mod de preparare:
Ardeii ii spalati bine.
Le scoateti cotoarele si ii curatati de toate semintele. Pastrati capacele ardeilor.
Ceapa curatata o opariti 2-3 minute in apa clocotita, apoi o scoateti din apa si o lasati sa se racoreasca. Puteti alege sa o tocati, sa o trageti in putin ulei in tigaie. Eu prefer sa o oparesc.
Morcovul decojit il dati pe razatoarea mica sau il tocati la robot.
Ciupercile le spalati si le scurgeti bine. Le tocati la robot, dar nu foarte marunt.
Tocati si ceapa racorita la robot.
Orezul il spalati sub un jet de apa, il lasati sa se scurga.
Intr-un bol puneti orezul, ceapa, morcovul si ciupercile, amestecati.
Adaugati sosul de kapia (sau kapia maruntit), pasta de tomate, sare, piper si putin cimbru uscat.
Tocati putin patrunjel si marar verde, le adaugati peste compozitie, turnati si uleiul, amestecati totul bine.
Gustati daca mai are nevoie de ceva.
Cu o lingurita, puneti umplututra in ardei, mai apasati usor din cand in cand.
Cand sunt umpluti pana sus, le puneti capacele.
Intr-o oala, puneti pe fund niste varza tocata.
Asezati ardeii in picioare unul langa altul.
Turnati sucul de rosii, iar deasupra mai asezati putina varza tocata.
Puneti apa, cat sa ajunga ceva mai sus de jumatatea ardeilor.
Ii puneti la fiert, la foc mic, acoperiti cu capac.
Dupa circa o ora si jumatate, luati putina compozitie dintr-un ardei si vedeti daca este fiarta sau mai trebuie lasati pe foc.
Se servesc simpli, cu un sos de rosii, cu smantana de post, cu verdeata tocata deasupra.
Sunt o bunatate, eu ii prefer mereu pe acestia decat pe cei cu carne.
Sa aveti pofta!







2 comentarii: