- 1 cocos
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- o radacina pastarnac
- sare
- piper
- 1 capatana usturoi
- 1 plic gelatina
Se ia una bucata cocos si se scoate tot din interiorul lui.
Se parleste de tot puful pe flacara, se transeaza si se spala bine de tot cu apa calda.
Se ia o oala mai mare, se umple cu apa si se pune cocosul in oala.
Spumati raciturile destul de des, pana incepe sa fiarba. Eu de obicei iau cam toata grasimea de deasupra, ca nu imi place.
Curatati ceapa, morcovul, radacina de pastarnac si patrunjel si le taiati pe jumatate.
Cand raciturile au fiert cam pe jumatate, puneti legumele si condimentati cu putina sare si piper.
Dupa ce este bine fiarta carnea si a scazut suficient lichidul, scoateti carnea din oala si o desfaceti bine de pe toate oasele.
Zeama o strecurati printr-o sita.
Curatati usturoiul si il pisati.
Zeama o lasati putin la racorit .
Cand e calda ii puneti usturoiul pisat, o condimentati dupa gust.
Puneti gelatina la hidratat in putina zeama racorita, apoi o adaugati in toata zeama calda si o amestecati bine de tot (folositi gelatina doar daca credeti ca nu o sa vi se prinda raciturile).
Asezati carne in fiecare farfurie (si din legume daca doriti), apoi cu un polonic puneti zeama.
Le lasati sa se raceasca, apoi le bagati in frigider.
A doua zi serviti, alaturi de o mamaliguta.
Asezati carne in fiecare farfurie (si din legume daca doriti), apoi cu un polonic puneti zeama.
Le lasati sa se raceasca, apoi le bagati in frigider.
A doua zi serviti, alaturi de o mamaliguta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu