duminică, 3 iunie 2012

Premiu

Am inceput duminica frumos datorita lui Medi ,Link  ,care mi-a oferit un premiu ,ceea ce ma bucura ca sunt printre prietenii ei dragi!Insa tin sa va zic ca sunt si doua reguli:
  1. sa spun 7 lucruri despre mine
  2. sa il oferim la randul nostru la 15 bloggeri

 Regula numarul 1:
Sincera sa fiu imi e greu sa spun 7 lucruri despre mine.De obicei imi place sa zica altii,dar regula e regula:
-Imi place foarte mult sa bucataresc,in special sa prepar deserturi
-Ador anotimpul primavara:verdeata,pomii infloriti,cantecul pasarelelor,razele soarelui nu prea arzatoare
-Plimbarile in aer liber ma incarca cu energie
-Cel mai mult pe lume imi iubesc familia,fara de care nu m-as vedea niciodata
-Carei femeie nu ii place sa fie cocheta?Mie da ,imi place sa fiu cocheta,dar nu ceva dus la extreme,dar in special optez pentru o manichiura cat mai frumoasa si pictata in fel si chip
-In zilele racoaroase prefer sa ma delectez cu un cappucino sau un ceai de fructe
-Sa achizitionez lucruri pentru bucatarie este o noua pasiune.
Cam atat despre mine..e mult,e putin?Nu stiu,dar voi poate va veti bucura poate sa cititi aceste randuri.
    Regula numarul 2:
    Sa trimit la 15 bloggeri acest premiu?Imi este cam greu sa fac acest lucru,dar voi incerca:
    1.http://bucatariecudragoste.blogspot.ro/...Ruxy
    2.http://www.madicuisine.ro/...Madi
    3.http://deliciousflavours.blogspot.ro/...Angela
    4.http://carmeniordache.blogspot.ro/....Carmen
    5.http://www.reteteveggie.com/...Andreea
    6.http://mpeptenatu.blogspot.ro/...Ela
    7.http://inbucatariecuaziz.blogspot.ro/...Mona
    8.http://brindusascheaua.blogspot.ro/...Brandusa
    9.http://alice-albinutza.blogspot.ro/...Alice
    10.http://laancuta.blogspot.ro/...Anca
    11.http://floare-floare.blogspot.ro/...Lia
    12.http://www.lucaisabela.blogspot.ro/...Isabela
    13.http://bucataria-sylviei.ro/ Sylvia
    14.http://www.foodblog.ro/...Cristi
    15.http://mitinitta.blogspot.ro/...Miti

    Acestea fiind spuse,multumesc inca o data Medi si sper ca si celelalte fete sa se bucure de premiu.O zi frumoasa!

    sâmbătă, 2 iunie 2012

    Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana

    Un desert potrivit pentru week-end, alaturi de o cana cu ciocolata calda !

    Ingrediente:
    • 130 gr unt
    • 140 ml apa
    • 250 gr zahar
    • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
    • 500-550 gr lapte praf Raraul
    • 2 plicuri de ness
    • 150 gr alune 
    • 1 esenta vanilie
    • 3 foi de napolitana
    Mod de preparare:
    Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc.
    Invartim in acest sirop, iar cand zaharul s-a topit de tot, il tragem de pe foc.
    Punem untul taiat cubulete si amestecam repede pana se topeste  de tot.
    Laptele praf il trecem prin sita.
    Il amestecam cu zaharul pudra cu aroma de vanilie.
    Treptat punem cam jumatate din laptele praf, timp in care amestecam energic cu un tel.
    Adaugam esenta, apoi alunele decojite.

    Incorporam si pliculetele de ness, iar la urma restul de lapte praf.
    Vom obtine o consistenta usor cremoasa, dar potrivita cat sa se intareasca suficient.

    Pe un tocator asezam o foaie de napolitana.
    Turnam jumatate din ciocolata si o nivelam.

    Punem a 2 a foaie, restul de ciocolata, iar la urma a 3 a foaie de napolitana.
    Presam usor cu mainile, apoi dam la rece.

    Cand se intareste, putem taia si servi!

    joi, 31 mai 2012

    Chec cu capsuni si ciocolata

    Ingrediente:
    • 3 oua
    • 1/2 cana lapte
    • 2 linguri iaurt
    • 5 linguri ulei
    • 1/2 cana zahar
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 14 linguri faina
    • capsuni
    • 40 gr ciocolata alba
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    Mod de preparare: 
    Ouale (de la temperatura camerei) le mixati spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste.
    Adaugati iaurtul si uleiul.
    Puneti laptele si vanilia, mixati.
    Faina cernuta o amestecati cu praful de copt, apoi, treptat, o adaugati in compozitia de mai sus.
    La final incorporati cacaoa.

    Tapetati o tava potrivita de chec cu hartie de copt si turnati compozitia.
    Ciocolata o taiati bucatele potrivite.
    Capsunile le spalati, indepartati coditele, le stergeti bine de apa, apoi le taiati feliute.
    Pe mijlocul checului asezati feliute de capsuni, apoi presarati bucatele de ciocolata.

    Introduceti checul in cuptorul incins, la180 de grade.
    Lasati-l acolo pana este copt bine (faceti testul cu scobitoarea).
    Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca apoi puteti servi.





    miercuri, 30 mai 2012

    Varza cu ciolan afumat

    Ingrediente:
    • 1 ciolan afumat
    • 1 varza verde
    • 2 morcovi
    • 2 cepe
    • 2 cepe verzi
    • 1 ardei rosu
    • 1 legatura marar verde
    • 3 linguri pasta de tomate
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita boia de ardei dulce
    Mod de preparare: 
    Ciolanul il parlim putin pe flacara aragazului apoi il spalam.
    Il punem intr-o oala, apoi il acoperim bine cu apa.
    Asezam oala pe aragaz, focul sa fie potrivit si lasam sa fiarba ciolanul.
    Spumam de cate ori este nevoie, dupa care acoperim cu un capac.
    Varza o spalam si o taiem fideluta.
    Ceapa o curatam si o tocam marunt. 
    Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
    Morcovul il curatam, il spalam si il taiem cubulete.
    Ardeiul rosu il taiem bucatele.
    Mararul il tocam marunt, indepartand cozile. 
    Cand ciolanul este fiert bine, luam oala de pe foc, il scoatem intr-un bol, desfacem carnea de pe os, aruncam osul. Bucatile de carne le taiem mai mari. 
    Intr-o cratita incingeti doua linguri de ulei, adaugati toate legumele, exceptand varza si verdeata.
    Le sotam 2-3 minute, apoi adaugam putin din apa in care a fiert ciolanul si mai le mai inabusim 5 minute.
    Punem varza si verdeata.
    Dam gust cu sare, piper si boia de ardei.
    Turnam cateva polinice din zeama de la ciolan, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
    Cand varza este destul de patrunsa, dam drumul bucatilor de ciolan fiert, mai lasam sa fiarba impreuna cam 10 minute. 
    Acum vedeti daca mai are nevoie de zeama, in functie de cum va place sa fie, mai scazuta sau mai in zeama.
    Cand este aproape gata, incorporam pasta de tomate.
    Mai lasam 3-4 minute pe foc apoi tragem oala deoparte.
    Lasam varza acoperita cateva minute, apoi putem servi.
    Sa aveti pofta!

    marți, 29 mai 2012

    Tochitura moldoveneasca in vas Pyroflam

    Nu stiu daca va mai amintiti de acel concurs de la Bucatar Real (Vezi aici) ,unde premiul era un vas Pyroflam pentru 45 de bloguri.Se pare ca am fost si eu una din norocoase si am primit acest vas,totodata devenind si Bucatar Real.Asa cum am zis atunci ca voi pregati o tochitura moldoveneasca,nu am vrut sa ma abat de la ceea ce am zis ca fac si am si pus in practica.

    Ingrediente:
    • 1 kg pulpa de porc dezosata
    • 4-5 carnaciori proaspeti
    • 3 linguri ulei
    • 1 rosie mare
    • 1 ceapa
    • 5-6 catei usturoi
    • 1 lingurita sare
    • 1/2 lingurita piper
    • 1 lingurita boia de ardei dulce
    • 150 ml vin rosu
    Mod de preparare:
    Luam vasul de vitroceramica Pyroflam si punem uleiul la incins.
    Carnea se spala si sa taie bucatele.
    Acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe ambele parti.

    Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi o adaugam peste carne si o lasam 2-3 minute sa se inmoaie.
     Se pune sarea,piperul,boiaua de ardei dulce si se stropeste cu apa,din cand in cand,dar sa fie calduta.
    Rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune peste carne si reglam un foc potrivit pentru tochitura,pe care o si acoperim cu acel minunat capac de sticla.


    Cand e aproape gata carnea, se pune vinul si 5-6 catei de usturoi tocati marunt.
    La urma se pun si 4-5 carnaciori proaspeti ,taiati in doua si mai lasam pe foc pana se rumenesc si acestia.
    Cand e gata luam vasul  de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.

    Intr-un ceaun punem si pregatim o mamaliguta.
    Asezam pe o farfurie tochitura pregatita in acest vas.
    Servim alaturi de muraturi si mamaliguta calda ce o pregatim.
    Sunt foarte multumita de acest vas.Carnea a iesit mai frageda si s-a pregatit mai repede.
    Iar in privinta vasului,pot sa zic ca se curata foarte usor si este ca si nou.
    Multumesc celor de la Bucatar Real!

    sâmbătă, 26 mai 2012

    Ciorba radauteana

    Ingrediente:
    • 1 piept de pui dezosat
    • 1 morcov
    • 1 pastarnac
    • 1 ceapa
    • sare
    • piper
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 3 linguri otet
    • 3 galbenusuri
    • 200 gr smantana
    • 3-4 catei de usturoi
    Mod de preparare: 
    Pieptul de pui il spalam.
    Intr-o oala punem cam 6 litri de apa si dam drumul la piept .
    Punem oala pe foc la fiert.
    Ceapa o curatam si o spalam. Morcovul si pastarnacul le curatam si le spalam.
    Punem si legumele curatate peste piept, acoperim oala si le lasam sa fiarba.
    Incercam carnea si legumele cu o furculita si cand sunt fierte tragem oala de pe foc.
    Scoatem legumele si pieptul pe o farfurie. Zeama o strecuram printr-o sita deasa.
    Spalam oala si punem tot acolo zeama.
    Pieptul il taiem cubulete, morcovul fasiute pe lung, iar restul legumelor bucatele mici si le punem in oala (puteti sa nu puneti legumele, eu le-am pus pentru a fi ciorba mai consistenta).
    Punem ciorba pe foc si lasam pana incepe iar sa fiarba.
    Condimentam cu sare si piper dupa gust.
    Galbenusurile le batem impreuna cu smantana si cand ciorba fierbe, dam drumul la acest amestec.
    Lasam sa dea 4-5 clocote, iar la urma puneti otetul si usturoiul pisat (daca nu va place usturoiul in ciorba, atunci faceti separat un mujdei).
    Patrunjelul il spalam si il tocam .
    Tragem oala de pe foc si deasupra punem verdeata.
    Pofta buna!