Cum or fi aceste vase,or fi bune sau la fel ca toate celelalte vase,ce aspect au,se pot pune si la cuptor si multe alte intrebari de genul acesta au luat nastere in mintea mea cand am auzit de ele,pana am gasit un articol cu toate informatiile .
Sincer nu le-am incercat si nici printre apropiatii mei nu am auzit sa aiba careva,insa m-ar tenta o asemenea oala.De ce?
In primul rand au un aspect deosebit si pe placul meu.Faptul ca nu retin mirosul ma incanta(nu suport vasele care le speli din greu si dupa ce se usuca se simte miros de mancarea ce ai preparat-o in ele,asa nuuuuuu).
Sunt ideale ca se curata usor , nu e nevoie nici de mult detergent de vase si nici sa le speli timp indelungat sub jetul de apa,deci avantaj,faci economie folosind aceste vase din vitroceramica.
Cum e sa stii ca maine ai musafiri la masa,tu faci preparatul de seara,il pui in vas si il dai la congelator,iar a 2 a zi, numai bagi vasul in cuptor sau pe aragaz DIRECT DIN CONGELATOR,linistita ca ai mai mult timp pana apar musafirii?Eu zic ca este foarte bun acest lucru,mai ales pentru noi femeile ca vrem sa ne si aranjam macar putin,deci timp in plus.
Insa cel mai mare beneficiu ,care il au aceste vase,este faptul ca nu isi pierd vitaminele,aroma,mineralele dupa ce am pregatit preparatele.Este un lucru imbucurator,deoarece nici un vas nu mai are aceasta importanta proprietate.
Wawww foarte multe avantaje nu credeti???Si inca nu le-am mentionat chiar pe toate.
Reteta la care m-am gandit eu sa o prepar ,pentru cei dragi ,este una traditionala ,usor de preparat si foarte apreciata in zona noastra si anume Tochitura moldoveneasca in vas Pyroflam.
Pentru acest preparat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc dezosata
- 4-5 carnaciori proaspeti
- 3 linguri ulei
- 1 rosie mare
- 1 ceapa
- 5-6 catei usturoi
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 150 ml vin rosu
Luam vasul de vitroceramica Pyroflam si punem uleiul la incins.
Carnea se spala si sa taie bucatele.
Acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe ambele parti.
Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi o adaugam peste carne si o lasam 2-3 minute sa se inmoaie.
Se pune sarea,piperul,boiaua de ardei dulce si se stropeste cu apa,din cand in cand,dar sa fie calduta.
Rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune peste carne si reglam un foc potrivit pentru tochitura,pe care o si acoperim cu acel minunat capac de sticla.
Cand e aproape gata carnea, se pune vinul si 5-6 catei de usturoi tocati marunt.
La urma se pun si 4-5 carnaciori proaspeti ,taiati in doua si mai lasam pe foc pana se rumenesc si acestia.
Cand e gata luam vasul de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.
Intr-un ceaun punem si pregatim o mamaliguta.
Asezam pe o farfurie tochitura pregatita in acest vas.
Facem un ochi si il punem peste tochitura,deasupra radem niste cascaval sau o alta branzica ce va place.
Servim alaturi de muraturi si mamaliguta calda ce o pregatim.
felicitari...pentru calificare
RăspundețiȘtergereMultumesc la fel si pentru tine NATY.PUP!
RăspundețiȘtergere