miercuri, 5 octombrie 2016

Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

Nimic nu este mai bun, mai parfumat si mai gustos ca si o tarta cu fructe de toamna. Aluatul se topeste in gura, umplutura se combina armonios cu scortisoara, iar rezultatul este unul de vis. In plus, nu am folosit zahar, ci indulcitor de la Green Sugar, asa ca nu mi-a fost frica sa mananc o bucatica in plus ;)

Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Mod de preparare:
Incepem cu umplutura:
Spalam fructele, le curatam de coaja.
Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama.
Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem untul, merele cu perele stoarse si gutuile.
Presaram Green Sugar-ul, dam drumul stelutelor de anason si lasam la foc mediu spre mare, pana se trage tot lichidul.

Cam 8-10 minute dureaza. Inainte sa fie gata umplutura, punem scortisoara, vanilia Green Sugar si mai lasam 1 minut pe foc.
Cand este gata, dam umplutura deoparte si o lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Untul rece il amestecam cu oul, iaurtul si indulcitorul.
Le amestecam bine, apoi punem vanilia, praful de copt si faina treptat.
Cat putem amestecam cu lingura, iar cand incepe sa se intareasca, framantam cu mana.
Vom obtine un aluat nelipicios si usor de modelat.

Il invelim in folie, il dam 15-20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul de la frigider, rupem ceva mai mult de jumatate din el.
Intindem o foaie potrivit de subtire.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat.
Peste aluat punem umplutura, o nivelam, iar surplusul de aluat de pe margini, il indepartam.
Restul de aluat il intindem, taiem fasii si formam un grilaj pe tarta.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este frumos rumenita.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu indulcitor, o portionam si servim.
Ce ramane, o acoperim cu folie alimentara si o tinem in frigider.
Sa aveti pofta!











Centimetrul cu zero calorii - prima competiție de…SLĂBIT SĂNĂTOS!


Cei de la Green Sugar continua cu surprizele si in aceasta luna.

De aceasta data vor sa ajute persoanele care isi doresc sa slabeasca si isi doresc o silueta de invidiat, dar nu pot renunta la dulce.
Se poate slabi inlocuind zaharul cu Green Sugar, singurul indulcitor 100% natural avand zero calorii, zero indice glicemic si gust stabilizat.

Competiția se va desfășura în perioada 10 octombrie – 20 decembrie 2016.
Dati click pe acest link, ca sa aflati mai multe informatii si daca va place competitia, va puteti si inscrie.
Haideti repede, ca inscrierile se fac pana pe 10 octombrie, apoi incepe competitia adevarata.
  
Pe langa faptul ca o sa obtineti o silueta de invidiat pana de sarbatori, puteti castiga si niste premii minunate:

  1. a) Premiul cel mare – o tinuta realizata de designerul roman Catinca Roman, cu elemente preferate de castigator/castigatoare.
  2. b) Doua premii secundare: cosuri de suplimente naturale, vitamine si minerale marca Laboratoarele Remedia.
  3. c) Vouchere oferite de specialistii campaniei (nutritionist, psiholog, antrenor fitness), pentru continuarea colaborarii cu acestia pe o perioada de timp determinata.
  4. d) Premii saptamanale de motivare, pe parcursul campaniei.
Mult succes si abia astept sa vad cum ati slabit sanatos si nu ati renuntat la placerile dulci!